Oeps! Het script van Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker heeft op eBay gestaan. Wie is de schuldige?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oeps! Het script van Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker heeft op eBay gestaan. Wie is de schuldige?

Star Wars-script op eBay: schuldige maakt zich bekend!

|
|

Laatste update:

Ondanks strenge veiligheidsmaatregelen stond het hele script van Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker onlangs op eBay!

Deze week was er even paniek bij Disney! Het script van Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker stond voor een paar tientjes op de veilingsite eBay. Nu zijn er wel vaker grappenmakers actief die (letterlijk en figuurlijk!) onzin verkopen op het Internet, maar dit exemplaar zag er wel érg overtuigend uit.

Star Wars-regisseur J.J. Abrams vertelde dit verhaal eerder deze week in Good Morning America. Eén van de acteurs had het script laten slingeren, maar Abrams (een echte gentleman) vertelde er niet bij wie de blunder gemaakt had.

Wie verloor het Star Wars-script?

Daisey Ridley, die Rey speelt in de laatste Star Wars-trilogie, ontkende deze week dat ze de bewuste sloddervos was, maar toen John Boyega deze week aanschoof in het programma vielen de puzzelstukjes op hun plek. ‘It was me, dammit!’

Boyega stond op het punt te verhuizen naar een appartement, en het script voor The Rise Of Skywalker lag onder zijn bed. ‘Dat neem ik de volgende keer wel mee’, dacht hij, maar toen kwamen er een paar vrienden op bezoek en ontstond er een soort afscheidsfeestje.

We weten niet hoe wappie Boyega werd, maar hij vergat uiteindelijk het script… Totdat een schoonmaker het document vond en het op eBay plaatste. Schijnbaar had ze geen enkel idee wat het precies was, want ze vroeg er maar een paar tientjes voor!

Boyega kreeg enorm op zijn donder; als het script echt was uitgelekt had dat een enorme domper voor de film kunnen zijn. ‘Zowat iedereen die bij Disney werkt belde me boos op. Zelfs Mickey Mouse! ‘Wat heb je gedaan, oen!?’ De veiligheidsmaatregelen rond het verhaal van de laatste Star Wars-film zijn enorm streng, zo krijgen acteurs die bijrollen spelen niet het hele script, en mogen ze het hele verhaal alleen lezen in een afgesloten ruimte. Disney kreeg degene die het script aanbood snel te pakken en heeft het Star Wars-verhaal inmiddels weer in bezit. Crisis afgewend!

Het bewijst wel: zelfs de strengste maatregelen halen weinig uit als je hoofdrolspeler een beetje een warhoofd is! The Rise Of Skywalker draait vanaf 18 december in de bioscoop.

Lees verder