Viola Holt

Veronica Superguide logo
Viola Holt
TVBrandende Vraag

Wat is er met Viola Holt gebeurd?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De inmiddels 72-jarige Viola Holt heeft een cv waar veel jonge presentatoren alleen maar van kunnen dromen. Van tv-klussen voor de AVRO en de TROS tot aan prachtige programma's die ze mocht presenteren voor RTL Véronique. Maar waar is ze nu - jaren later - gebleven?

Voordat je verder leest, ben je vast nog nieuwsgierig hoe het nu met een andere vervlogen tv-ster gaat, namelijk BNN-gezicht Valerio Zeno. Lees hier meer over zijn huidige leven.

Tv-carrière

Ze wil het stiekem nog heel graag, maar erin geloven is een ander verhaal. Het was namelijk een paar jaar geleden het gesprek van de dag: de terugkeer van Viola's kindje 'De 5 uur Show'. Viola Holt liet al weten bij de telefoon klaar te zitten voor het belletje van de makers, maar die telefoon bleef angstvallig stil. (Gelukkig nog) lachend vertelde ze later aan de camera's van Shownieuws dat een terugkeer op de Nederlandse tv uitgesloten is. "Hahaha, néééé, ben je gek!" 

Beter Laat Dan Nooit

Waar ze een paar jaar geleden nog wel (lang) over wilde nadenken, was een vrouwenversie van het programma Beter Laat Dan Nooit. De mannen kwamen terug met een tweede reeks, maar dat was aan Viola ook wel besteed. "Zet Gerda Havertong, Astrid Engels en Tineke de Nooij bijvoorbeeld bij elkaar. Ik ken deze vrouwen en hun verhalen. Soms vertellen we elkaar iets en daarna valt er een stilte. Dan zeg ik: 'Zet hier eens een camera op'." Maar toen wist ze al dat het niet ging gebeuren. "Ze vragen me toch niet." Haar laatste echte tv-moment was dan ook niet zo'n groot succes: ondanks haar kennis over de kunst moest ze Project Rembrandt al in de eerste aflevering verlaten. Arme schat!

Spiritueel

Maar wie bang is dat Viola Holt achter de geraniums zit weg te kwijnen, kan opgelucht ademhalen: dat valt ook wel weer mee. De oud-presentatrice is namelijk enkele jaren geleden gestopt met drinken, werkt in een kringloopwinkel (waar Frank en Rogier in de onderstaande beelden ook achter kwamen), schildert erop los en belangrijker nog: ze heeft zich laten inwijden als ware reiki-meester. Zo zou ze nu mensen op afstand kunnen genezen. Dat klinkt natuurlijk hartstikke bijzonder in deze coronatijd (als je er ook maar in gelooft, natuurlijk). Maar als we enkele nieuwspagina's mogen geloven, staat ze geregeld op beurzen om haar krachten te gebruiken. Spannend hoor.

Stalker

We hopen dat ze hiermee de rust in zichzelf weer gevonden heeft, want een paar jaar geleden was ze nog flink de wanhoop nabij: ze zou namelijk gestalkt worden! De 'stalker' in kwestie zou vreselijke verhalen hebben verteld over Viola: volgens hem zou zij zijn kluis hebben leeggeroofd met meer dan 128.000 euro aan contant geld, sieraden en een horlogecollectie ter waarde van 20.000 euro. Ook zou Viola zich volgens hem bemoeien met zijn echtscheiding. "Niets van waar", vertelde ze toen onder andere aan Shownieuws"Deze man is een gevaarlijke fantast en er is natuurlijk helemaal niks waar van alle berichten die hij over mij verspreidt." We hopen dat die zaak inmiddels is afgerond.

Liefde

Wie stiekem nieuwsgierig is naar het liefdesleven van Viola Holt, wordt in dit artikel op zijn wenken bediend. Viola Holt had in het verleden nog net niet een reputatie van een mannenverslinder, maar van al dat spannends is weinig meer over. In 2014 onthulde ze dat ze al bijna 25 jaar getrouwd is met de liefde van haar leven. En aangezien we niets hebben gehoord over een eventuele scheiding (of iets anders dat de relatie verstoort) gaan we ervan uit dat Viola nu inmiddels meer dan 30 jaar samen is met deze man.

Viola Holt en haar man

Catherine Keyl

En wie 'Viola Holt' zegt, denkt natuurlijk stiekem ook aan haar collega Catherine Keyl. Viola beweerde destijds dat hun sterrenbeelden botsten en dat ze daarom niet goed overweg konden, maar dat was volgens Catherine totaal niet waar. "Volgens mij is het zo gegaan dat een producent van De Vijf Uur Show heeft bedacht dat wij iets tegen elkaar hadden. Dat heeft hij vervolgens verkondigd in de media. We zagen elkaar in die tijd helemaal niet vaak, dus hoe kan je dan iets tegen elkaar hebben?" Het ging er alleen jaren later bij Ranking the Stars ook niet al te vriendelijk aan toe... en dat is nog zacht uitgedrukt.

Wat het ook was, het maakt niet uit: Catherine Keyl had een paar jaar geleden wel plots weer een tv-moment toen ze opdook in het populaire programma The Masked Singer als 'Aartsengel'. Om dat laatste heeft Viola vast hard moeten lachen...

Zo hier en daar

Tegenwoordig pakt ze zo hier en daar nog wel eens de spotlights. Zo was ze vorig jaar twee afleveringen te zien in Ranking the Stars, samen met ‘Golden Oldies’ Peter Jan Rens, Henk Westbroek, Ben Cramer en Imca Marina. Begin dit jaar haalde ze zelf het Achtuurjournaal. Ze deed mee aan een massale anti-corona demonstratie in Amsterdam. Uiteindelijk belandde ze zelfs op het podium van Forum voor Democratie.

Lees verder