Daphne Bunskoek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daphne Bunskoek

Postcodeloterij trekt stekker uit 5 uur Live

|
|

Laatste update:

De Nationale Postcodeloterij, verantwoordelijk voor de RTL-shows Koffietijd en 5 Uur Live, trekt de stekker uit het praatprogramma met Daphne Bunskoek. Het 'verhuist' naar SBS6 en krijgt een nieuwe naam: 5 Uur Show.

Voor de wat oudere tv-kijker klinkt dat als muziek in de oren: de 5 Uur Show kunnen we gerust een tv-dino noemen! Het praatprogramma kwam tussen 1989 en 1998 namelijk al op RTL, onder anderen gepresenteerd door Catherine Keyl en Viola Holt. Nu gaat SBS6 er mee aan de haal, met RTL 4's 5 Uur Live als 'slachtoffer', zo meldden woordvoerders van beide zenders aan verschillende media.

5 Uur Live

De doordeweekse middagshow met Daphne Bunskoek en Patrick Martens - die laatst nog een gevaarlijke 'viral' scoorde - moet na de zomer plaatsmaken. Vanaf maandag 31 augustus is 5 Uur Show namelijk dagelijks om 17:00 uur te zien op SBS6. Het is op dit moment nog niet bekend of Daphne Bunskoek 'meeverhuist' of niet. 

En Koffietijd dan?

Het gaat hier dus om twee shows van de Goede Doelen Loterij, en dan specifiek de Nationale Postcodeloterij, die eronder valt. Die laten natuurlijk niet twee eigen programma's met elkaar concurreren, vandaar dat 5 Uur Live het niet overleeft. Dat geldt wél voor Koffietijd, óók zo'n loterij-programma. Het heerlijke kneuterige praatprogramma met Loretta Schrijver en Pernille La Lau, dat laatst nog haar jubileum vierde (tot ongenoegen van Angela de Jong), blijft wel bij RTL 4. Een woordvoerder van de zender laat aan NU.nl weten dat men nog niet weet wat er voortaan om 17:00 uur wordt uitgezonden. Wordt vervolgd!

5 Uur Show, dat nog géén presentatoren heeft, komt vanaf maandag 31 augustus om 17:00 uur dagelijks op SBS6.

Lees verder