Sascha Visser

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sascha Visser
BN'ersBrandende Vraag

Wat is er met Sascha Visser gebeurd?

|
|

Laatste update:

Laatst zochten we uit wat er toch in hemelsnaam met Valerio Zeno is gebeurd. Nog zo’n ‘verdwenen’ tv-ster uit (ongeveer) dezelfde periode: Sascha Visser! Hoe gaat het nu met de voormalig TMF-ster én acteur uit onder meer Kees & Co en Onderweg naar Morgen?

Acteren

Zo rond 2006 wist bijna iedereen – en zéker de tieners van toen – wie Sascha Visser was. De knappe acteur (hij was in die tijd echt zo’n Hitkrant-hunk) kwam net uit Kees & Co, waarin hij twee jaar de rol van Steven Speier speelde, zat eerder in Oppassen én begon nét aan de cult-jeugdsoap Onderweg naar Morgen. Hij zou zo’n twee jaar Sam Massini spelen. Lekker bezig dus.

TMF-VJ

Maar op een gegeven moment viel het acteren een beetje weg. Sascha wilde na Kees & Co ook eigenlijk voor een carrière als profvoetballer gaan (hij speelde op hoog niveau bij Sparta), maar na enkele blessures viel die droom weg. In 2008 – ja, het is een héle tijd geleden – begon hij aan één van zijn bekendste jobs: TMF-VJ!

Wakker Worden Met…

Net als Valerio mocht ook Sascha het geniale programma Wakker Worden Met presenteren. Hierin ontpopte hij zich tot een soort bad boy die zelfs meerdere keren de politie op zijn dak kreeg wanneer hij weer eens op een verboden plek overnachtte. Daarnaast stond hij als TMF-VJ in een illuster rijtje van oud-vj’s uit diezelfde tijd zoals Nikkie Plessen, Saar Koningsberger en – daar is ‘ie weer – Valerio Zeno. Een groepje waar érg veel nu-twintigers mee opgroeiden.

En nu?

Na enkele jaren hield hij het weer voor gezien bij TMF. Niet gek: de zender verdween langzaam maar zeker van het netvlies. Dat gebeurde toch ook een béétje met Sascha zelf. De jaren die volgden besteedde hij onder meer aan het presenteren van verschillende shows (Z@pplive, Zappsport en Willem Wever). Zijn laatste grote tv-klus? Presentator en verslaggever bij Ziggo Sport! Al luidde die klus ook weer het einde van een tijdperk in… Nooit meer!

Zo laat Sascha ‘de tv’ nu waarschijnlijk voor altijd achter zich. “Ik haalde er geen energie meer uit”, zei hij vorig jaar in een interview met het AD. Hij acht de kans klein dat we ‘m ooit nog voor de camera gaan zien. “Mijn grote droom was op tv iets doen met voetbal, maar ook voor Ziggo Sport stond ik alleen maar autocues voor te lezen. Als je de tekst op het scherm zou vervangen door het weerbericht, zou ik er precies hetzelfde lege gevoel aan overhouden. Ik had nul eigen inbreng.

Ondernemer

Dat brengt ons bij de 33-jarige Sascha van 2022. Die is dus met héle andere dingen bezig. Zo is hij vader van zijn zoontjes Jagger en Johnny Joe. Carrière-wise gaat het ook goed met Sascha. Hij runt al enige tijd een eigen productiebedrijf, Fish to Fish Media. Hij werkt samen met YouTubers, schiet bedrijfsvideo’s en mag het Ministerie van Defensie, ING, het AD en Red Bull tot zijn klanten rekenen. Lekker bezig hoor!

Hoewel Sascha dus even iets minder in de spotlights staat, hoeven we ons geen zorgen om hem te maken. Hier lees je hoe het nu gaat met 'oh jaaa!'-figuren als Zarayda Groenhart, Hind Laroussi en... Roy Donders!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder