Wat deed meester Frank Visser voordat hij op tv kwam?

Door Robin Heerkens
Meester Frank Visser

Meester Frank Visser (69) is dit jaar maar liefst 25 jaar (!) dé televisierechter waar we zo van genieten. Zonder hem geen kostelijke burenruzies met vuurspuwende ruziemakers, heerlijke paradijsvogels én nogal bizarre wraakacties. Maar wat deed deze Hilversumse legend voordat hij op de beeldbuis verscheen?

Nou, vrij veel, kunnen we wel zeggen. Mr. Visser - laten we 'm vanaf nu gewoon Frank noemen - kwam in 1995 voor het eerst op tv in De Rijdende Rechter. Sinds seizoen 2015/2016 doet hij min of meer dezelfde show, maar dan op SBS6, én kreeg 'ie zelfs een nieuw dagelijks programma. Voordat de (toen nog) NCRV hem vroeg voor De Rijdende Rechter, had Frank al een flink cv opgebouwd. 

Yung Frank

De Kantonrechter

Voordat Frank in 1989 kantonrechter werd in Zaanstad - wat hij tot en met 2014 (!) volhield - was hij acht jaar officier van justitie in Alkmaar. Uiteraard heeft Frank ook een rechtenstudie achter de rug. Daarna werkte hij nog bij de rechtbank in Amsterdam, was hij griffie in Maastricht én werkte hij een jaar als reclasseringsambtenaar bij het Leger des Heils, zo lezen we in dit stokoude interview van Trouw.

Maar... that's not all. Frank was een tijdje buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand in Loenen (huwelijken!) én docent recht aan de Hogeschool van Amsterdam. Ook prijkt er nog een ander bijzonder beroep op Franks indrukwekkende cv.

Rechercheur

Het kwartje valt! We weten waarom Frank altijd de rust zelve blijft terwijl er om hem heen een stel boze buren naar elkaar staan te blèren. Hij was ooit rechercheur bij de gemeentepolitie Heerlen, zo lezen we op zijn officiële site. En ja, dan word je niet meer warm of koud van een stel koude pannenkoeken. Weet je nog? De legendarische ruzie tussen Conny en Tilly, die Franks opvolger John Reid op zich nam? De twee aartsrivales keerden een tijdje geleden nog terug en Frank mocht dus ook eindelijk kennismaken...

De Schrijvende Rechter

Frank schreef óók nog eens meerdere boeken. Hij zette de titels ‘Onze Buren’ (2008), ‘Verhalen van een televisierechter’(2000), ‘In alle redelijkheid’(1992), ‘Mij pak je niet’ (989) en ‘De verdachte zakenman’(1987) op zijn naam. Dat eerste boek, 'Onze Buren', is trouwens wel handig als je zélf je buren achter hun eigen behang zou willen plakken. Frank is natuurlijk de burenruziebaas van Nederland. Als iemand weet wat je moet doen tijdens een buurtconflict, is hij het wel. Voordat je dus aanklopt bij zijn programma, zou je ook dat boekje kunnen kopen. Hierin legt Frank uit wat je moet doen om uit de ellende te komen met zo min mogelijk schade.

Mr. Frank Visser: Wordt u al geholpen? is elke werkdag om 19:30 uur te zien op SBS6.