Gemist: rooie oortjes voor Mr. Frank Visser

Een rouw wordt uit het zwembad gestuurd vanwege haar string? Mr. Frank Visser doet onderzoek!

De Groningse Gitte en Leonard mogen graag een baantje trekken in het zwembad van Veendam. Gitte trekt daarbij graag een stringbadpak aan, maar dát zag de badmeester niet zo zitten! Mr. Frank Visser neemt even een... kijkje!

Gitte moest begin dit jaar het bad verlaten en deed de keer daarop wat minder spannende badkleding aan, en zo liep alles met een sisser af… Oh nee, wacht: dit is Mr. Frank Visser Rijdt Visite! Natuurlijk deed ze dat niet!

Gitte en Leonard nemen geen halve maatregelen: ze beroepen zich op artikel 1 van de grondwet. Als niet iedereen mag dragen wat hij/zij wil, dan is er sprake van discriminatie. Vooraf geven we deze redenatie weinig kans van slagen, om heel eerlijk te zijn.

Leonard en Gitte zijn in Groningen echte paradijsvogels: ze dragen opvallende outfits, en houden van oude muscle cars. Omdat ze zelf een aparte smaak hebben, zijn ze van mening dat iedereen lekker moet dragen wat hij of zij wil. Het hoeft allemaal echt niet zo preuts! Sterker nog: Gitte laat een paar andere ‘zwemoutfits’ zien die heel wat minder bescheiden zijn.

Gemist: rooie oortjes voor Mr. Frank Visser

Mr. Frank Visser Rijdt Visite

Voor het stel is het een principekwestie. Leonard: ‘Natuurlijk kan ze in een ander badpak zwemmen, maar ze moet vrij zijn om zelf te bepalen wat ze draagt.’ Mr. Frank Visser is zéér geïnteresseerd in deze noordelijke vrijheidsstrijd, en wil Gitte toch even in het badpak zien; voor de zekerheid!

Gemist: rooie oortjes voor Mr. Frank Visser

Sterker nog, Mr. Visser vermoedt meteen dat de badjuffrouw die Gitte wegstuurde misschien een beetje jaloers was! Leonard ontkent dit (de gentleman), maar Gitte denkt dat het misschien best zou kunnen. De gedragsregels van het zwembad werden na het incident meteen aangepast. Eerst waren bezoekers verplicht om zwemkleding te dragen, na het gedoe met Gitte staat er dat ‘strings niet zijn toegestaan’. Nou ja!

Volgens Mr. Visser mogen zwembaden hun eigen kledingvoorschriften vaststellen. Deze zijn meestal toegespitst op de veiligheid van de bezoekers, hygiëne en ‘redelijke eisen van betamelijkheid’. Hoewel het zwembad slim leek door de regels aan te passen, vindt Mr. Visser de ophef nogal overdreven. Deze veteraan van 10.000 rechtszaken laat zich niet van de wijs brengen door een ondeugend reetvetertje.

Het zwembad was helaas niet van plan om mee te werken aan het programma (lafaards!). De enige optie die Leonard en Gitte hebben is dus om een echt kortgeding aan te spannen tegen het zwembad. Mr. Visser geeft zo’n zaak een hele goede kans, maar of Leonard en Gitte het ook daadwerkelijk gaan doen? We wachten in spanning af!

Mr. Frank Visser Rijdt Visite trok gisteravond bijna 800.000 kijkers en was daarmee één van de beter bekeken programma’s. De Nederlandse versie van This Is Us, Dit Zijn Wij, verloor zo’n 150.000 kijkers ten opzichte van de eerste aflevering vorige week.

De hele aflevering van Mr. Frank Visser Rijdt Visite zie je terug op KIJK.