Wanneer verschijnt The Rings of Power seizoen 2 op Prime Video?

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon

The Rings of Power seizoen 1 staat met z’n acht afleveringen nu volledig op Prime Video. Maar met z’n open einde kun je natuurlijk niet wachten op het volgende seizoen van de Lord of the Rings prequel. Wanneer kunnen we The Rings of Power seizoen 2 verwachten?

Lees wat wij vonden van The Lord of the Rings: The Rings of Power - seizoen 1.

Amazon heeft een enorme hoeveelheid geld uitgegeven om van The Rings of Power een succes te maken. Zoveel vertrouwen hebben ze in deze voorloper op The Lord of the Rings, dat zich duizenden jaren voor Frodo’s avontuur afspeelt.

Sauron is terug!

Je ziet bijvoorbeeld het smeden van de eerste ringen en ook Sauron komt even om de hoek kijken, alleen niet zoals je denkt! Genoeg redenen dus om verder te kijken met het tweede seizoen, want wat voert Sauron nog meer in z’n schild? En gaat hij The One Ring To Rule Them All al smeden? En gaan we nou eindelijk eens Tom Bombadil zien?!

Releasedate van The Rings of Power seizoen 2

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, een exacte releasedatum voor The Rings of Power seizoen 2 is nog niet bevestigd door Amazon. Er zijn wel al een paar duidelijke hints gegeven naar wanneer het klaar moet zijn.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon

Weg uit Nieuw-Zeeland

Ten eerste zijn de opnames momenteel bezig! Sinds begin oktober wordt er gefilmd in Groot-Brittannië voor de nieuwe avonturen. Dat is trouwens een flinke aanpassing naar het eerste seizoen, dat weer in Nieuw-Zeeland werd opgenomen, net als de films van Peter Jackson. De opnames daar liepen enorme vertraging op door de coronapandemie en de makers willen niet nog een keer zo’n hoofdpijndossier hebben.

Het is ook niet zo’n gekke beslissing als je zou denken. J.R.R. Tolkien baseerde Middle-earth op het Britse platteland, waar hij met veel plezier woonde. De rest van de fantasievolle landschappen wordt natuurlijk uit de computer getoverd.

Meer tijd nodig voor seizoen 2

Terug naar de releasedate van The Rings of Power seizoen 2. De showrunners Patrick McKay en J.D. Payne, die de serie vanaf de conceptfase hebben begeleid, spraken in een interview met The Hollywood Reporter over de productietijd. Ze geloven dat ze jaren nodig hebben om het tweede seizoen te maken. Jawel, je leest daar jaren! Dit is ook inclusief het toevoegen van de computeranimaties.

Naar schatting komt The Rings of Power seizoen 2 daarom op z’n vroegst begin 2024 naar Prime Video. Het kan ook later in 2024 pas verschijnen. Zet echter niet je geld op een release volgend jaar want 2023 is écht te vroeg!

The Lord of the Rings: The Rings of Power
© Amazon

Vijf Rings of Power seizoenen gepland

Even geduld hebben dus. Sowieso wordt het een lange zit want The Rings of Power heeft genoeg verhaallijnen voor wel vijf seizoenen. Kijkend naar het succes (het is de best bekeken serie op Prime Video ooit), gaat Jeff Bezos zeker groen licht geven aan nog meer seizoenen van ‘zijn’ Lord of the Rings.

The Lord of the Rings: The Rings of Power kijk je nu exclusief op Amazon Prime Video.