Formule 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Formule 1
OphefTV

ViaPlay: F1-commentator ontving doodsbedreigingen

|
|

Laatste update:

De uitzendingen van Formule 1-races verhuisden dit seizoen van Ziggo Sport naar ViaPlay, en dat veroorzaakte aardig wat controverse. Commentator Nelson Valkenburg vertelt dat hij zelfs met de dood werd bedreigd. ‘Het is een ervaring die ik niemand toewens.’

F1-fans waren niet blij toen sportmonumenten Olav Mol en Jack Plooij door ViaPlay gepasseerd werden. Het was behoorlijk pijnlijk voor ze, omdat ze zich jarenlang inzetten voor een sport waarin bijna niemand geïnteresseerd was. Pas met het megasucces van Max Verstappen werd Nederland weer in één klap geobsedeerd door de racende snelheidsduivels.

‘Landverrader’

Aanvankelijk was er veel kritiek op ViaPlay, ook omdat de streams in het begin nogal erbarmelijk waren. Commentator Nelson Valkenburg ontving op een gegeven moment zelfs doodsbedreigingen, zo vertelt hij aan formule1.nl. ‘Ik kreeg thuis brieven en kaarten. Wat erop stond? ‘Landverrader’ en ‘Als je het nu niet teruggeeft, snijden we je de keel door.’ Het is wel een ervaring die ik niemand toewens. Na de race in Barcelona waren de scherpe randjes er wel van af. Toch heb ik een paar keer op weg naar de commentaarbox mijn ViaPlay-polo niet aangedaan. Dat doe ik nu wel weer, hoor.’ Volgens Valkenburg zijn de reacties momenteel gelukkig een stuk positiever, en heeft het ViaPlay-team een stuk meer ervaring en zelfvertrouwen.

Max Verstappen wereldkampioen?

Max Verstappen kán vandaag al wereldkampioen worden, maar dan mag zijn concurrent Charles Leclerc maximaal achtste worden, en Verstappens teamgenoot Perez maximaal vierde. Die kans lijkt niet zo groot, maar in de Formule 1 is alles mogelijk. Het eerste kampioenschap van Max Verstappen was óók een bizarre samenloop van omstandigheden.

De Grand Prix van Singapore start vandaag om 14:00 uur, en is te zien op Viaplay. De voorbeschouwing is vanaf 13:00 uur te kijken.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder