• TV

Haperende beelden en slechte streams: F1-kijkers Viaplay worden gecompenseerd

Viaplay

Niets is zo vervelend als wanneer je nét lekker in de Formule 1-race zit en het beeld bevriest. Streamingdienst Viaplay zegt sorry voor dit soort gevallen bij F1-kijkers en geeft aan de kijkers te gaan compenseren, dat meldt de Consumentenbond. 

Het was een behoorlijk ding: de Formule 1 licentie werd gekaapt door Viaplay. Sinds maart is de streamingdienst beschikbaar en al vanaf het begin ervaarden F1-kijkers problemen met het streamen. Abonnees zijn er helemaal klaar mee en de Consumentenbond riep het platform eind mei op het matje om actie te ondernemen. 

Prijsverlaging

Kijkers die tegen problemen aanliepen tijdens raceweekenden zouden gecompenseerd kunnen worden door een prijsverlaging van het abonnement in de maanden waarin het niet goed werkte. Óf leden van de streamingdienst kunnen ervoor kiezen om Viaplay helemaal stop te zetten en daarna geld terug te vragen. Let op: Viaplay heeft natuurlijk wel bewijs nodig, dus kijkers die daadwerkelijk problemen kregen met streamen moeten daar bijvoorbeeld een video voor aanleveren. 

Scherp in de gaten houden

Volgens de Consumentenbond was het hoognodig dat er iets zou gaan gebeuren. ''Ook afgelopen raceweekend kwamen er weer veel klachten binnen. Er zijn dus nog veel klanten die problemen ervaren en die moeten goed geholpen worden'', zegt directeur van de Consumentenbond Sandra Molenaar.

De Consumentenbond geeft aan dat Viaplay nu scherp in de gaten wordt gehouden of de streamingdienst de belofte na zal komen. Volgens Sandra Molenaar kan Viaplay zich niet meer verschuilen achter de bewering dat de problemen bij de klanten zelf zouden liggen. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP