Max Verstappen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Max Verstappen

Max Verstappen wereldkampioen Formule 1

|
|

Laatste update:

Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1. De coureur moest de Grand Prix van Abu Dhabi winnen om zijn concurrent Lewis Hamilton voor te blijven. Lange tijd leek zijn tegenstander van Mercedes makkelijk te winnen, maar in de slotronden gooide een ongeval de race in de war.

Hamilton leek lange tijd op de overwinning af te koersen, maar door een crash en een ‘safety car’ kwam Verstappen tóch naast de Mercedes te rijden. Door een slimme pitstop had Verstappen snellere banden en liet hij Hamilton achter zich.

BN’ers reageerden (net als heel Nederland) hysterisch op de overwinning van Max Verstappen! Zelfs Gordon was ineens van de partij!

Max Verstappen wereldkampioen Formule 1

Max wint, waar is Hind?

Max Verstappen is de eerste Nederlandse Formule 1-kampioen, en schreef op 24-jarige leeftijd sportgeschiedenis. Het was de bedoeling dat Idols-kandidate Hind Laroussi het volkslied zou zingen als Max Verstappen won, maar zij was tijdens de uitreiking nergens te bekennen!

Uiteindelijk kwam het verlossende woord: Hind zong het Wilhelmus op de tribune! Sorry, Hind-fans die voor niks hebben gekeken...

Formule 1 in 2022

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was niet het enige conflict in de Formule 1. Ziggo zond de Grands Prix dit jaar nog uit, maar vanaf volgend jaar streamen ze op Viaplay. Na onrust over de afwezigheid van Jack Plooij, Robert Doornbos en Olav Mol, werd duidelijk dat zij de samenvattingen bij Ziggo kunnen blijven doen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder