Johan Derksen: 'Viaplay heeft gelijk: F1 is kermis!’

Johan Derksen

Johan Derksen begrijpt heel goed dat Viaplay de Formule 1-verslaggeving niet over wil laten aan Olav Mol en Robert Doornbos! In Veronica Inside zei hij dat Viaplay beter met mensen kon werken die geen Max Verstappen-fan zijn.

Nederland lijdt aan een soort ‘Max Verstappen-koorts’: de Nederlander kan dit weekend wereldkampioen Formule 1 worden bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Tegelijkertijd speelt er nog een kwestie. Viaplay zendt volgend jaar de races uit, maar gaat niet in zee met F1-kopstukken Olav Mol en Robert Doornbos.

Derksen geeft een vilein compliment aan Viaplay, en haalt tegelijkertijd flink uit naar Mol en Doornbos. “Ik ben het helemaal eens met die nieuwe zender: gewoon journalistiek volgen. Tuurlijk wil dat die jongen wint, maar al die kritiekloze journalisten maken er gewoon een groot feest van.”

Kritisch zijn op Max Verstappen

“Geen Olav Mol?”, vroeg Wilfred Genee sneaky. “Nee”, antwoordde Derksen, “Nou ja, ik noem geen namen: kritisch zijn!” Derksen vindt dat de Nederlandse F1-experts een beetje té veel van Max Verstappen houden. “Als Max onsportief is, of iets doms doet, dan moet dat geconstateerd worden. Ik houd van realistisch commentaar, en hij wordt omgeven door supporters die hem heilig verklaard hebben.”

Robert Doornbos zat deze week bij Beau aan tafel, om te vertellen waarom hij niet meeverhuist naar Viaplay. Het Hoofd Sport van het nieuwe platform was ook aanwezig, maar maakte op de kijkers niet zo’n sympathieke indruk

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Inmiddels is bekend dat Ziggo in 2022 in elk geval de samenvattingen van Formule 1-races uitzendt, mét Robert Doornbos als analist.

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt op zondag 12 december live uitgezonden op het open kanaal van Ziggo. De voorbeschouwing begint al iets eerder: vanaf 12:05 uur kun je daarvoor terecht.