Humberto: Robert Doornbos reageert op Viaplay-opschudding

Door Redactie
Robert Doornbos bij Humberto

Robert Doornbos zat vanavond aan tafel bij Humberto. Natuurlijk om te praten over de spannende race van Max Verstappen, maar óók om te reageren op het feit dat Viaplay hem niet wil hebben als zij volgend jaar de Formule 1 gaan uitzenden.

Viaplay

Sinds de aankondiging van het nieuwe streamingplatform Viaplay houdt de dienst de gemoederen flink bezig. Zo gingen er geruchten dat Wilfred Genee Talpa zou verlaten voor het platform en verloor RTL 7 de rechten van het darten aan Viaplay. Eerder werd al bekend dat alle Formule 1-races voortaan alleen nog maar bij Viaplay te zien zullen zijn. Maar Robert Doornbos, één van de bekendste Formule 1-specialisten van ons land, zal niet naar Viaplay gaan om de races te analyseren, wat hij nu wél doet bij Ziggo Sport. Bij Humberto reageerde Robert op de keuze van Viaplay om niet met hem in zee te gaan. "Ik had een gesprek met ze, maar ik proefde gewoon helemaal geen respect. Zoveel Nederlanders zijn er niet die Formule 1 hebben gereden en zes jaar lang analyses hebben gedaan op televisie."

Amber Brantsen

Ook commentator Olav Mol en Rob Kamphues, met wie Robert wekelijks het programma Formule 1 Café maakt, zullen niet meeverhuizen naar Viaplay. Voormalig NOS-nieuwslezer Amber Brantsen zal de presentatie van alle Formule 1-programma's op zich gaan nemen.

Op 8 december is er een persconferentie van Viaplay, waarbij het bedrijf verder in zal gaan op de Formule 1-plannen in Nederland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.