rtl boulevard gordon eddy zoëy clarice stenger

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
rtl boulevard gordon eddy zoëy clarice stenger

Verdachte overval Gordon niet vervolgd: ‘Is uitgepraat’

|
|

Laatste update:

De zaak tegen een 24-jarige man, die verdacht werd van de gewelddadige overval op Gordon, wordt geseponeerd. De seponering is tot stand gekomen na overleg tussen de partijen. Hoe zit dat precies? Gordon komt met een reactie.

Brute overval Gordon

Waarom laat Gordon de zaak tegen zijn brute overvaller seponeren? De zanger laat (via RTL Boulevard) het volgende weten: “In september 2020 heb ik aangifte gedaan van een strafbaar feit dat veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar inmiddels woon ik in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven. Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak worden betrokken.

'Situatie uitgepraat of opgelost'

Gordon stelt dat hij zich in Dubai veel veiliger voelt dan in Nederland, zoals hij eerder ook al deed in deze veelbesproken Beau-uitzending. RTL Boulevard-presentator Zoëy is verbaasd: “Dan zou je juist zeggen: ‘Aanpakken die handel.’” Advocaat Clarice Stenger legt uit dat Gordon en de verdachte de situatie “uitgepraat” of in ieder geval “opgelost” hebben, bijvoorbeeld via een schadevergoeding. In dat geval vindt het OM het niet meer “opportuun” of “nodig” om de zaak nog voor een rechter te brengen en wordt deze dus geseponeerd.

Eddy vraagt zich af of de verdachte dan misschien een bekende van Gordon was. Clarice kan dat niet bevestigen.

RTL Boulevard zie je elke dag rond 18:35 uur op RTL 4. Gordon is iedere dinsdag om 20:30 uur te zien in het bejubelde Down The Road op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder