De finale van Heel Holland Bakt!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De finale van Heel Holland Bakt!

Vanavond: spannende finale Heel Holland Bakt!

|
|

Laatste update:

Wekenlang hebben we er naar toe geleefd: de finale van Heel Holland Bakt! Eric, Elizabeth en Thijs bepalen wie zich de beste thuisbakker van Nederland mag noemen.

In de spannende finale krijgen Thijs, Elizabeth en Eric slechts twee opdrachten. Het trio maakt een ‘gebakje onder een dakje’: een klein taartje met een koepeltje van gesmolten suiker er overheen. Voor het spektakelstuk moeten alle bakkers 55(!) gebakjes maken: eclairs, een taart, twaalf koekjes, bladerdeeggebakjes, en vijftien petit cremes. Dan komt er nog een slotstuk van nougatine voorbij!

De finalisten van Heel Holland Bakt

Elizabeth

Elizabeth bakt vanaf de eerste aflevering al de meest fantastische taarten, en is waarschijnlijk favoriet om Heel Holland Bakt te winnen. Toch kwam ze dit seizoen een paar keer in de problemen omdat ze té snel klaar was met bakken, terwijl het resultaat nóg beter had gekund. Na een waarschuwing van Robèrt en Janny kroop Elizabeth door het oog van de naald.

We hebben een podcast met kijktips!

Thijs

Vanavond: spannende finale Heel Holland Bakt!

De 30-jarige Thijs werkt als arts-onderzoeker, en dat is best een baan waarin je met stress te maken krijgt. Als ontspanning bakt hij de mooiste taarten, en ondanks zijn nonchalante uitstraling werd hij al twee keer ‘Meesterbakker’. Daarnaast hielp hij zijn collega Sabine uit de brand met wat 'nooddeeg', toen haar deeg gestolen werd! De verwachting is dat Thijs en Elizabeth vanavond beslissen wie Heel Holland Bakt wint!

Eric

Vanavond: spannende finale Heel Holland Bakt!

De grootste verrassing in de finale is toch wel Eric. Hij werd nóóit ‘Meesterbakker’, miste een aflevering door ziekte maar staat tóch in de finale. Eric bakte soms hele mooie taarten, maar meestal ging hij nét door naar de volgende ronde met een 6-… Omdat de Superguide-redactie dit helemaal herkent, gunnen we Eric de overwinning. Game recognize game!

Wie er vanavond naar huis gaat met de titel Beste Thuisbakker van Nederland, zie je vanaf 20:30 uur op NPO1.

Lees verder