Van deze 7 tekenfilms willen we ook live action remakes

Door Redactie
Johnny Bravo

Wickie de Viking, Niels Holgersson en Ben 10 gingen haar al voor, en deze week is het dan ook de beurt aan Dora The Explorer om de stap te maken van animatiefilm naar live action. Een mooie aanleiding voor ons om eens hardop te dagdromen over welke tekenfilmseries we nog meer als live action blockbusters op het witte doek willen zien.

Paw Patrol

Deze Nickelodeon-serie over een stel superviervoeters is zonder meer één van de populairste animatieseries van de afgelopen jaren. Zal het mogelijk zijn om hier een live action versie van te maken met computergeanimeerde hondjes? Of zou dit te duur zijn om het haalbaar te maken? Paw Patrol is een fenomeen, dus succes gegarandeerd zou je zeggen voor de studio die zich hier aan durft te wagen.

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake is dan misschien ontzettend braaf, juist daarom zijn we benieuwd wat de makers van Dora The Explorer and The Lost City of Gold hiervan zouden maken. De tekenfilms van Dora zijn immers ook hartstikke onschuldig, maar toch maken ze van haar in de live action versie een stoere heldin die het midden houdt tussen Indiana Jones en Lara Croft. Daarom zien we al helemaal een superstoere Strawberry Shortcake voor ons die een kruising wordt tussen Harley Quinn en Black Widow.

Beugelbekkie/Braceface

Sharon Spits was zo knap, maar toen moest ze van haar tandarts ineens met een joekel van een buitenboordmotor gaan rondlopen. En dat bracht volop tieneronzekerheden mee, waarmee Braceface zich bij uitstek leent voor een Young Adult-benadering. Ook al is een beugel natuurlijk een vrij milde belemmering vergeleken met die levensbedreigende ziektes waar alle hoofdrolspeelsters in YA-films tegenwoordig aan lijden.

Dexter’s Laboratory

Genndy Tartakovsky, de bedenker van deze geestige serie, zal vast weinig oren hebben naar een live action versie. Hij is immers al weer een paar jaar succesvol bezig met de Hotel Transylvania-films. Toch zijn we benieuwd hoe de avonturen van deze kleine uitvinder er in live action uit zouden zien. Zo maar een ideetje voor een sterk staaltje stuntcasting: Michael C. Hall en Rebecca Carpenter uit Dexter die opnieuw een Dexter en zijn zus spelen?

Johnny Bravo

Ook al was deze hilarische selfkicker eigenlijk gebaseerd op Brad Pitt zoals die eruit zag in de film Johnny Suede, toch zou de inmiddels 55-jarige Hollywood-legende te oud zijn om deze überhunk tot leven te brengen. Wie zou het dan wel kunnen? Chris Hemsworth natuurlijk. De looks van Johnny Bravo heeft 'ie al, en met zijn ijzersterke komische timing en zelfrelativerende humor zoals we die in Thor: Ragnarok en Avengers: Endgame zagen zou deze stoere Aussie iets geweldigs kunnen maken van een live action Johnny Bravo.

Beavis & Butthead

Een kinderserie is het bepaald niet, maar het blijft één van onze favoriete tekenfilms. Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om deze oliedomme metalheads in een live action-jasje te steken. Toch moet het te doen zijn: Met de kids uit de binnenkort te verschijnen schuine komedie Good Boys kom je al een heel eind in de goede richting.

The Jetsons

Terwijl er al meerdere Flintstones-films zijn gemaakt komt een film rond de futuristische tegenhanger van deze prehistorische serie maar niet van de grond, En toch lopen ze in Hollywood al sinds de jaren tachtig rondmet plannen om deze vrolijke familie uit de toekomst een eigen film te geven. Jarenlang leek het te duur te worden, maar inmiddels is zoveel mogelijk met CGI dat een Jetsons-films toch onderhand haalbaar moet zijn? Het laatste nieuws wat we erover hoorden is dat ABC in 2017 een serie van deze populaire tekenfilm ging maken, maar daar hebben we sindsdien weinig meer van vernomen.