Trailer voor de Dora The Explorer-film belooft een Indiana Jones voor kids

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Trailer voor de Dora The Explorer-film belooft een Indiana Jones voor kids

Trailer voor de Dora The Explorer-film belooft een Indiana Jones voor kids

|
|

Laatste update:

Filmstudio Paramount heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de Dora The Explorer-film, en die ziet er veelbelovend uit. In tegenstelling tot de leerzame tekenfilms waar de film op gebaseerd is, lijkt Dora and the Lost City of Gold heus niet alleen voor de kleintjes. Het ziet eruit als een soort Indiana Jones voor jonge kijkers, waar ouders maar wat graag hun koters mee naar toe zullen nemen. De trailer heeft zelfs een beetje een Goonies-vibe, dus wij zijn alvast om.

Waar is Machete?

Toch hebben we niet alleen maar positieve berichten te melden over deze trailer, want we zijn ook een beetje teleurgesteld. Vrijdag werd bekend dat niemand minder dan Danny Trejo de stem van Dora's aapje Boots zou verzorgen. Das een mooi staaltje anti-typecasting, want deze pokdalige Mexicaanse oud-bajesklant is al tientallen jaren één van de meest illustere badasses van Hollywood. Natuurlijk stonden we te popelen om een scène waarin we een lieftallig aapje zijn muil open zien trekken en dan vervolgens de grommende stem van Machete te horen valt. Maar helaas quesadilla-kaas, dat komt er in deze trailer nog niet van.

En ook de cast mag er wezen

Naast Danny Trejo doet trouwens nog een ander berucht zwaargewicht mee in Dora and the Lost City of Gold: Temuera Morrison duikt hier op als schurk. Deze Nieuw-Zeelandse acteur kan je onder meer bekend voorkomen bekend van zijn rollen als “Jake The Muss” uit het Maori-drama Once Were Warriors en als Jango Fett uit de Star Wars-film Attack of the Clones. Verder lijkt Michael Pena zijn geestige rol uit de Ant-Man films nog eens dunnetjes over te doen als Dora’s vader, en laat voormalig Desperate Housewife Eva Longoria zich voor de verandering eens van een minder glamoureuze kant zien als Dora’s mama. En natuurlijk is daar Isabela Moner die Dora zelf speelt. Dit jonge talent was al onder meer te zien in Sicario 2 en in Instant Family, en nu heeft ze haar eerste grote hoofdrol te pakken. En wat voor één!

Dora and the Lost City of Gold komt op 08 augustus uit in de bioscopen.

Lees verder