Nieuwe trailer Dora the Explorer (en het lijkt verdomd nog leuk te worden ook)

Veronica Superguide logo
Nieuwe trailer Dora the Explorer (en het lijkt verdomd nog leuk te worden ook)

Nieuwe trailer Dora the Explorer (en het lijkt verdomd nog leuk te worden ook)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We hadden een bak reserveringen toen we hoorden dat de irritante animatie Dora the Explorer een live action film zou worden. Maar na de eerste trailer dachten waren we al een tikkie om. Het leek best aardig te worden, een soort Indiana Jones voor kinderen. En nu is er een tweede trailer, en jawel... heel oké voor een kinderfilm, wederom! We krijgen er bijna zin in. 

Weer eens wat anders

Filmstudio Paramount heeft nu een tweede trailer vrijgegeven van Dora and the Lost City of Gold, wat de eigenlijke titel is. De rol van Dora wordt gespeeld door de 17-jarige Isabela Moner. Zij speelde onder andere in Sicario 2: Day of the Soldado. Hierin speelt ze overigens geen prinses of zeemeermin, maar een dochter van een Mexicaanse drugsbaron. Leuke keuze!

Machete monkey

De casting duidt sowieso op een niet al te lullige en kinderachtige film. Moner speelt, behalve bitchy dochters van drugsbaronnen, ook in de vijfde Transformers-film. En het gruwelijk irritante aapje dat Dora vergezeld, Boots geheten, wordt ingesproken door Dany Trejo, a.k.a. Machete... Jup, onze zegen hebben ze. 

Verrassend veel humor

De trailer laat een film zien met bijzonder veel zelfspot. Dat zou weleens een hele slimme strategie kunnen zijn om ouders met hun kroost naar de bios te lokken. Dora the Explorer is namelijk, als tekenfilmpersonage, gruwelijk irritant. Het zwaar pedagogische personage met haar stomme rugzak is voor de leeftijd van kleuters en daarboven. De gemiddelde ouder trekt dat stomme kind voor geen meter, laat staan dat je er anderhalf uur naar gaat kijken in de bioscoop. Maar zoals het er nu uitziet zou de live-action versie van Dora the Explorer nog wel eens een groot succes kunnen worden. 

Lees verder