The Last of Us Joel Ellie Naughty Dog game

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Last of Us Joel Ellie Naughty Dog game

Chernobyl-maker aan de slag met The Last of Us-serie voor HBO

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

OMG! De maker van het indrukwekkende Chernobyl gaat opnieuw aan de slag met een bijzonder project. Hij mag de game The Last of Us namelijk omtoveren tot een HBO-serie! Deze Craig Mazin doet dat samen met Neil Druckmann, de schrijver van The Last of Us.

The Last of Us-serie komt naar HBO

De The Last of Us-serie wordt dus (via Variety) gemaakt door de man achter Chernobyl: Craig Mazin. Iets zegt ons dat hij ook wel wat kan met The Last of Us. Deze game vertelt namelijk eveneens een enorm spannend én aangrijpend verhaal. Het is niet voor niets dat er een tweede game (The Last of Us Part II) aan zit te komen. Maar goed, voor de HBO-serie keren we echter terug naar de eerste game.

Waar gaat The Last of Us over?

The Last of Us speelt zich zo’n 20 jaar na een zombie-uitbraak af. Alle overlevenden zijn opgesloten in quarantaine-zones. In de hoofdrollen zien we Joel, die de 14-jarige Ellie onder zijn hoede krijgt. Aangezien er iets bijzonders aan de hand lijkt te zijn met Ellie moet Joel haar wegsmokkelen. Wat begint als een kleine klus, eindigt uiteindelijk in een hartverscheurende reis… 

HBO + Chernobyl = The Last of Us

The Last of Us kwam in 2013 uit voor de PlayStation 3. Later volgde een remake voor de PlayStation 4. Fans schreeuwen al jaren om een verfilming, maar wij denken dat ze ook best tevreden zullen zijn met een serie. Zeker als ie gemaakt wordt door deze mensen! Hopelijk volgen er snel meer details over deze The Last of Us-serie. 

PS Fun fact: die Uncharted-film waar we je laatst over vertelden? Die gameserie is van dezelfde makers als The Last of Us, namelijk: ontwikkelaar Naughty Dog. Je snapt dat we zodoende enorm naar de gamefilm uitkijken!

Lees verder