Tarantino ‘moet zijn mond houden’, zegt dochter van Bruce Lee

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tarantino ‘moet zijn mond houden’, zegt dochter van Bruce Lee

Tarantino ‘moet zijn mond houden’, zegt dochter van Bruce Lee

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Once Upon a Time in Hollywood draait nu in de bioscoop en critici lopen weer weg met de nieuwe Quentin Tarantino-film. Maar de rol van Mike Moh als een arrogante Bruce Lee doet veel stof opwaaien. Dochter Shannon Lee bekritiseerde Tarantino omdat haar vader helemaal niet zo was. Ze zegt nu zelfs dat de filmmaker "zijn mond moet houden" over haar papa!

Wie was Bruce Lee?

De twee ruziën al langer over hoe Bruce Lee in de film wordt vertolkt. De in 1973 overleden martial arts-acteur wordt in de Tarantino-film neergezet als een arrogante patser, die Brad Pitts personage uitdaagt tot een gevecht. Shannon Lee was not amused en zei dat haar vader juist bescheiden was en nooit mensen op de set uitdaagde tot een gevecht.

"Het was heel pijnlijk om in de bioscoop te zitten en iedereen mijn vader te horen uitlachen”, aldus Shannon Lee.

Arrogante kerel

Reden voor Quentin Tarantino om zijn keuze te verdedigen. “Bruce Lee was best een arrogante kerel. Aan de manier waarop hij praatte heb ik niet veel hoeven te verzinnen. Ik heb hem dezelfde soort dingen horen zeggen.”

Bruce Lee-ophef

Verkeerd antwoord, vindt Shannon Lee. Ze vindt dat Tarantino de Bruce Lee-ophef maar moet laten rusten. Dit zei ze tegen Variety:

“Hij kan z'n mond erover houden. Dat zou erg aardig zijn. Hij zou kunnen zeggen: ik weet helemaal niet hoe Bruce Lee was, ik heb dit voor een film geschreven, maar dat is niet hoe hij in het echt was.”

Het is niet de eerste keer dat Quentin Tarantino een fout maakt in zijn films. Once Upon a Time in Hollywood draait nu in de bioscoop met Brad Pitt, Margot Robbie en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen. De kans bestaat dat Tarantino's volgende project een Star Trek-film voor 16 jaar en ouder wordt.

Lees verder