Quentin Tarantino’s Star Trek-film wordt voor 16 jaar en ouder

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Quentin Tarantino’s Star Trek-film wordt voor 16 jaar en ouder

Quentin Tarantino’s Star Trek-film wordt voor 16 jaar en ouder

|
|

Laatste update:

Mogen we een collectieve yes please? Quentin Tarantino gaat ook met ‘zijn’ Star Trek-film lekker op de Tarantino-tour. De regisseur heeft studio Paramount zover gekregen om de film R-Rated te maken; oftewel, een film voor 16 jaar en ouder.

Tarantino Trek

Begin deze week maakte Deadline bekend dat de gelauwerde regisseur met producer J.J. Abrams een Star Trek-film op poten gaat zetten. Daar mag-ie nu ook zijn authentieke Tarantino-sausje tegenaan gaan gooien. Verwacht dus geen kindvriendelijke cinema, maar een ruimte-epos met een hoop gescheld, geweld en vlijmscherpe dialogen.

De regisseur heeft momenteel The Revenant-schrijver Mark L. Smith op het oog om het script te pennen.

R-Rated

Hoewel R-Rated-films voor Tarantino geen onbekend terrein zijn (sterker nog, hij heeft nooit iets anders gedaan) is het toch een dappere keuze van Paramount. Vaak wordt aan een blockbuster of grootschalig project een PG-13 (12 jaar en ouder) rating toegekend om een grotere doelgroep aan te spreken. Voor veel studio’s staat een breder publiek gelijk aan hogere inkomsten.

Succesvolle R-Rated projecten zijn echter niet uitgesloten. De grove superhelden-film Deadpool was vorig jaar één van de best verdienende films in Amerika. Wij kruisen in ieder geval alvast onze vingers. Een Tarantino Star Trek zou waanzinnig zijn.

Meer?

Meer weten over deze Amerikaanse ratings? Bekijk de korte video hieronder.

Lees verder