Kill Bill

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kill Bill

9 grote fouten in Tarantino-films die je nooit meer mist

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Quentin Tarantino is een meester in zijn vak, maar niemand is perfect en megafans hebben talloze fouten ontdekt in al zijn films. Meestal klein, behalve deze 9 gigantische fouten. Je kan de films niet meer zien zonder deze fuck-ups!

Pulp Fiction

Kogelgaten zitten al in de muur

De beroemdste scène uit Pulp Fiction zit meteen in de opening. Vincent Vega en Jules Winnfield bezoeken een stel gasten in een crappy appartement, om iets op te halen dat hun baas wil. Daar knallen ze de boel overhoop maar niet zonder kogels teruggevuurd te krijgen. Wonderwel missen alle kogels, zoals je aan de kogelgaten in de muur achter hen kan zien. Alleen… die kogelgaten zaten er al vanaf het begin!

Het horloge wisselt steeds van tijd

Christopher Walken geeft de jonge Bruce Willis een horloge dat hij jarenlang in z’n anus bewaard heeft. Het hilarische verhaal leidt je hopelijk af van het horloge zelf, dat tussen de shots steeds een andere tijd aangeeft.

Reservoir Dogs

Mr. Blonde’s mouwen zijn bebloed en dan weer niet

Mr. Blonde’s martelscène is zo iconisch, het doet ons pijn om hem te verpesten met deze grote fout. Het is duidelijk dat er meerdere takes zijn opgenomen, want Blonde’s mouwen zijn eerste bebloed en daarna niet meer! Hetzelfde geldt voor het oor dat hij van de agent afsnijdt: eerst volop bloed en daarna schoon. Sowieso veranderen bloedplassen constant van grootte en plek in Reservoir Dogs, maar laten we vooral niet de rest van de film verpesten voor je…

The Hateful Eight

Daisy Domergue krijgt verrotte tanden tijdens de film

Daisy Domergue krijgt er flink van langs tijdens The Hateful Eight, maar haar grootste vijand blijkt tandrot te zijn. terwijl ze aan het begin nog op gedroogd vlees zitten te kauwen met hagelwitte tanden, zijn ze aan het eind helemaal bruingeel van verrotting. Het kan snel gaan als je je gebit niet goed verzorgd!

Kill Bill Vol. 1 & 2

Het ruitje waarop ‘Bill’ wordt geschreven is al eens schoongeveegd

Weet je nog het beslagen ruitje waarop Hattori Hanzo op dramatische wijze Bill schrijft? Ook hier zijn duidelijk meerdere takes nodig geweest, want dit is het enige ruitje dat veegplekken vertoont. Het personeel moest steeds het ruitje schoonvegen en opnieuw stomen voor de scène.

Kill Bill Vol. 1

De Death List 5 verandert van handschrift

Beatrix Kiddo schrijft aan het begin van Kill Bill een Death List 5 op een kladblok. Gaandeweg de films streept ze de namen van haar slachtoffers af. Vet idee… dat we nu gaan verpesten want er zijn blijkbaar meerdere moordlijstjes geschreven! Dat is de enige verklaring waarom het handschrift van de Death List 5 per scène anders is.

Kill Bill Vol. 1

Geen bloed op haar knokkels nadat ze ontsnapt uit de doodskist

Hoe badass was het dat Beatrix uit haar doodskist ontsnapte met haar blote vuist? Alleen… waarom zijn haar knokkels niet meer gehavend als ze in de diner tegenover het kerkhof zit? Je zag het bloed aan het hout kleven daarvoor!

Kill Bill Vol. 2

Inglourious Basterds

‘Genghis Khan’ is niet de Duitse spelling

Herinner je je nog die caféscène waarin de nazi de Brit herkende door een heel subtiel gebaar en zijn vreemde accent? Je zou denken dat hij ook achterdochtig was geworden door de Duitser die ‘Wie ben ik?’ speelt en het kaartje ‘Genghis Khan’ draagt. Dat is de Engelse spelling maar de Duitse spelling voor deze krijgsheer is Dschinghis Khan. Blijkbaar heeft Tarantino nog nooit van deze legendarische band gehoord?

Inglourious Basterds

In de laatste scène is Hans Landa plotseling niet meer geboeid

Meesterbrein Hans Landa krijgt aan het eind toch het deksel op z’n neus terecht, wanneer Aldo Raine hem niet laat gaan zonder een souvenirtje. Ze kerven een hakenkruis in zijn voorhoofd en we horen hem heerlijk kermen van de pijn. Met zijn hand grijpt hij een bundel gras uit de grond… ongeboeid. Wacht effe, was hij niet zojuist in de boeien geslagen? Waarom zouden ze hem losmaken terwijl ze hem het souvenirtje geven?

Lees verder