Bruce Lee Mike Moh Tarantino

Veronica Superguide logo
Bruce Lee Mike Moh Tarantino

Dochter van Bruce Lee niet blij met nieuwe Tarantino

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al is de nieuwe Tarantino-film Once Upon A Time in Hollywood over het algemeen juichend ontvangen, toch is er iemand die deze film absoluut niet tof vindt. Het gaat om Shannon Lee, de dochter van actielegende Bruce Lee. Zij vindt dat haar in 1973 overleden vader op nogal respectloze wijze als een karikatuur wordt neergezet.

Opschepperig patsertje

In de trailer valt al te zien hoe acteur Mike Moh Bruce Lee speelt als een opschepperig patsertje dat Brad Pitts personage Cliff Booth uitdaagt voor een gevecht. En dat is tegen het zere been van Shannon Lee, omdat haar vader in het echt juist het tegenovergestelde was. Vaak werd hij uitgedaagd voor gevechten op de set, maar die ging hij juist altijd uit de weg.

“Dit is niet hoe hij was”

Tegen de website TheWrap vertelde mevrouw Lee over haar ongenoegen: “Er was geen reden om mijn vader net zo te behandelen zoals blank Hollywood met hem omging toen hij nog leefde. Het was ontzettend ongemakkelijk om in de bioscoop te zitten en iedereen te horen lachen om mijn vader. Hij is degene met alle praatjes, en degene die Brad Pitt uitdaagt. En dat is niet hoe hij was”, zo verklaart de dochter van de kung fu grootheid.

In Nederland valt Once Upon A Time in Hollywood vanaf 15 augustus in de bioscopen te zien, dus dan kunnen wij zelf oordelen of de manier waarop Bruce Lee door Quentin Tarantino wordt neergezet respectloos is of niet.

Lees verder