William Shatner als James Kirk in Star Trek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
William Shatner als James Kirk in Star Trek

Star Trek-held William Shatner gaat écht de ruimte in

|
|

Laatste update:

William Shatner werd natuurlijk bekend als James Kirk van de USS Enterprise in Star Trek. Binnenkort mag de acteur (90) écht de ruimte in.

William Shatner werd wereldberoemd als James T. Kirk; de kapitein van de USS Enterprise in de originele Star Trek-serie (1966) en heel wat bioscoopfilms. Voor veel sciencefiction-fans is Shatner een legende, en Amazon-miljardair denkt er hetzelfde over. Hij is van plan om ‘captain Kirk’ mee de ruimte in te nemen in zijn Blue Origin-raket.

Shatner wordt daarmee officieel de oudste mens die ooit in de ruimte is geweest, ook al blijven ze er maar een minuut of tien om gewichtloos te kunnen zweven.

Captain Kirk gaat écht de ruimte in!

William Shatner hoeft niet te betalen voor het tripje, dat een slordige 20 miljoen kost, omdat Bezos kan zeggen dat hij kapitein Kirk de ruimte in heeft geschoten. Shatner wil er volgens geruchten een documentaire over maken, maar dat is nog niet helemaal concreet.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

‘Captain Kirk’ is trouwens niet het eerste lid van de Enterprise-crew dat de ruimte in ging. Toen miljonair Richard Garriott het Internationaal Ruimtestation ISS bezocht, smokkelde hij een beetje as van het lichaam van acteur James Doohan (aka Scotty) mee aan boord. De as was verwerkt in een paar foto’s die door Garriott in de ruimte werden achtergelaten (om te maskeren dat het om het lichaam van Doohan ging).

Wanneer Jeff Bezos en William Shatner de ruimte in gaan is nog niet precies bekend, maar waarschijnlijk is het ergens in oktober 2021.

Lees verder