Spin-off voor John Wick: The Ballerina

John Wick krijgt gezelschap van een dodelijke ballerina in een spin-off!

John Wick is één van de populairste actiereeksen van het moment, en dat vráágt om meer! Omdat Keanu Reeves ook nog andere dingen te doen heeft komt er een spin-off, genaamd The Ballerina!

Geruchten over een John Wick-spin-off gaan al een tijdje rond. Nu de ‘gevaarlijkste moordenaar ter wereld’ een blijvertje blijkt, wordt er ineens haast gemaakt om het John Wick-universum uit te breiden. Het was al duidelijk dat er aan een televisieserie gewerkt wordt (The Continental), en het werk aan een spin-off-film begint dus al binnenkort.

Zoals de naam al doet vermoeden draait The Ballerina om een vrouwelijke ‘assassin’ die haar dodelijke vaardigheden gebruikt om wraak te nemen op de moordenaars van haar familie.

In John Wick 3: Parabellum figureert al een heftig getatoeëerde ballerina die gespeeld wordt door de écht balletdanseres Unity Phelan. De ‘Director’ (Anjelica Huston) traint haar rekruten mede met zware danstrainingen. We verwachten niet dat Phelan de hoofdrol in The Ballerina speelt, maar je weet natuurlijk nooit.

Er gaan ook geruchten over een crossover tussen John Wick en Atomic Blonde, omdat regisseur David Leitch bij beide films betrokken was. Charlize Theron, die de hoofdrol speelde in Atomic Blonde, was vóór ze begon met acteren ballerina, totdat ze te veel last kreeg van haar knieën. Het is niet bekend of ze gepolst is voor The Ballerina maar het zou best een logische keuze zijn! Theron is al één van de beste actiesterren van het moment.

The Ballerina wordt geregisseerd door Len Wiseman, die je misschien kent van de Underworld-reeks en Live Free Or Die Hard. Wiseman stond ook achter het roer bij de remake van Total Recall uit 2012.

Er wordt gefluisterd dat Keanu Reeves ook een (kleine) rol in The Ballerina speelt, maar waarschijnlijk gaat het om een cameo. Reeves zien we in 2021 weer terug als John Wick, maar wanneer The Ballerina precies verschijnt is nog niet bekend.