Bam! John Wick 3 nu al succesvolste in de reeks!

Veronica Superguide logo
Bam! John Wick 3 nu al succesvolste in de reeks!

Bam! John Wick 3 nu al succesvolste in de reeks!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hoe ouder John Wick wordt, des te dodelijker! John Wick: Chapter 3 - Parabellum is nu al de succesvolste film uit de reeks!

John Wick: Chapter 3 bracht sinds de première, op 17 mei, al ruim 175 miljoen dollar op. John Wick 2 leverde in totaal ook zoveel op, maar Parabellum doet dit dus al na tien dagen!

Niet zo gek, want de reacties op de keiharde actiefilm zijn verpletterend. Net als de gevechten, trouwens!

We wisten al dat John Wick verzekerd was van een vierde avontuur, en dat zelfs de releasedatum al gepland staat. Met de knappe prestatie wordt het alleen maar aannemelijker dat Keanu Reeves’ droom van een oneindige reeks John Wick-films waarheid wordt.

John Wick

Het succes is ook welkom, want het budget van de John Wick-avonturen stijgt óók mee. Het derde deel kostte 75 miljoen dollar, terwijl de eerste film voor slechts 25 miljoen gemaakt werd. Misschien had die enorme kudde katten er iets mee te maken... Het is juist de ambachtelijke, no-nonsense benadering die John Wick zo gaaf maakt: het is niet de bedoeling dat de serie de Mission: Impossible-kant opgaat.

Naast John Wick 4 en verder, wordt er ook gewerkt aan een spin-off met een vrouwelijke huurmoordenaar in de hoofdrol, Ballerina. Als het goed is beginnen de opnames van The Continental, een serie gebaseerd op het John Wick-universum, later dit jaar.

Lees verder