Set van John Wick 3 overspoeld door duizenden irritante katten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Set van John Wick 3 overspoeld door duizenden irritante katten

Set van John Wick 3 overspoeld door duizenden irritante katten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De John Wick-franchise is het ultieme uithangbord voor hondenliefde. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat katten terugsloegen. En dat deden ze tijdens het filmen van een scène voor John Wick 3 in Marokko. En hoe!

Aan Cinemablend legt John Wick: Chapter 3 - Parabellum regisseur Chad Stahelski uit dat er duizenden katten de set in Essaouira, Marokko terroriseerden. Het bracht één actiescène, waarin John (Keanu Reeves) samen vecht met Sofia (Halle Berry) en haar killer-Mechelse herders, zelfs in de problemen. 

"Fucking cats"

"Het moesten er duizenden zijn geweest", zo herinnert Chad zich. "Toen we in de winter op die locatie gingen scouten, viel het allemaal nog wel mee." Toen de crew echter in de zomer terugkeerde met alles erop en eraan, bleek de set overspoeld met katten. "En wat vinden Mechelse herders geweldig om op te jagen? Fucking cats!"

Cats vs. Dogs

Honden reageerden laatst massaal op de nieuwe trailer voor John Wick 3. Hilarisch, vonden wij. Deze kitties in Marokko, die volgens de regisseur "ballen van staal" hadden, waren vermoedelijk al langer klaar met al die liefde voor puppy's. "We liepen op een gegeven moment zelfs vertraging op. Een actiescène, waarin de honden zich op een stuntman moesten focussen, liep nogal uit de hand doordat ze steeds achter die katten aan gingen." Halle Berry's getrainde killer-honden lukten het blijkbaar toch om te focussen: in de trailers komen al een aantal enorm vette hondenscènes voorbij. Als we de eerste reacties mogen geloven, is deel 3 zelfs de beste uit de John Wick-reeks! Nog héél even wachten. Vanaf morgen draaien er al voorpremières, maar donderdag 16 mei gaat Parabellum groots in première.

Lees verder