Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Chantal Janzen bang voor Graham Norton bij Songfestival-alternatief

|
|

Laatste update:

Chantal Janzen vertelt op de radio over het Eurovisiesongfestival-alternatief Eurovision: Europe Shine a Light. Wat verwacht de presentatrice van deze tv-special?

Songfestival-alternatief Eurovision

Het had zo mooi moeten worden… Het Eurovisiesongfestival zou met dank aan Duncan Laurence eindelijk weer eens in Nederland gehouden worden. De coronacrisis bepaalde echter anders… Gelukkig vindt er zaterdag toch nog een bijzondere tv-special plaats: Eurovision: Europe Shine a Light. Presentatrice Chantal Janzen vertelt in Stax&Toine op NPO Radio 1 over haar verwachtingen.

Tv-special is toch geen Songfestival...

"Dit is voor de fans, voor het festival, en voor de artiesten. Om ze te laten shinen", zegt Chantal. De presentatrice vindt het goed dat er een alternatief geboden wordt. Ze ziet echter ook dat de tv-special niet alles kan goedmaken: “Hoe mooi het ook zal zijn, het is toch niet het Songfestival.” Desalniettemin was Chantal niet teleurgesteld toen bekend werd dat het liedfestijn niet door kon gaan in zijn traditionele vorm: "Sterker nog: ik had het heel raar gevonden als dit was doorgegaan, daar was ik best nerveus over."

Chantal Janzen heeft twee angsten

Ondanks dat Eurovision: Europe Shine a Light dus anders wordt dan het Songfestival,zijn alle landen wel present. "Iedereen doet zo zijn best, alle landen. Er is niemand geweest die niet mee wilde doen", aldus Chantal. Dat neemt niet weg dat de presentatrice best wel een tikkie nerveus is… Bijvoorbeeld voor overbelaste verbindingen. Ze hoopt “dat die er niet uitklappen". Ook is ze stiekem een beetje bang voor de Britse commentator Graham Norton: "Hij zit aan het einde van het programma, dus ik hoop dat hij ons heel houdt…"

Eurovision: Europe Shine a Light is zaterdag 16 mei te zien om 21:00 uur op NPO1.

Lees verder