Uitgesteld! Eurovisie Songfestival verplaatst naar 2021

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Uitgesteld! Eurovisie Songfestival verplaatst naar 2021

Uitgesteld! Eurovisie Songfestival verplaatst naar 2021

|
|

Laatste update:

Het zat er al dik aan te komen door alle coronamaatregelen: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam wordt uitgesteld! In plaats van mei is het zangfestijn verplaatst naar 2021. Moeten we nóg een jaar wachten tot het Songfestival eindelijk weer naar Nederland komt!

Nog steeds in Rotterdam

We worden als winnaar van 2019 niet zomaar overgeslagen. In 2021 vindt het Songfestival gewoon nog plaats in Rotterdam, het wordt alleen met een jaar uitgesteld. Rotterdamse wethouder Kasmi begrijpt het besluit en kijkt uit naar volgend jaar. "Er is de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. Wat dat betreft staat Rotterdam klaar om de 65ste editie van Eurovisie Songfestival alsnog in 2021 in de stad te laten verwelkomen."

Moeilijke beslissing

Het gerucht gaat dat de huidige inzendingen nu niet meer geldig zijn. Alle deelnemers moeten dan met een nieuw nummer komen. Officieel is dit nog niet bevestigd, dus we wachten nog even een uitgebreide uitleg van de organisatie af. Misschien maar goed als Jeangu met een nieuw nummer zou moeten komen, zijn huidige inzending Grow werd nou niet echt denderend ontvangen bij de bookmakers. Grote kanshebbers als IJsland, die op nummer 1 stond bij de bookies, hebben dan dubbelpech en moeten waarschijnlijk zoeken naar een net zo grote hit.

Trijntje krijgt haar zin

Oud-deelneemster Trijntje Oosterhuis riep al op om het Songfestival te annuleren, in tijden van het coronavirus moeten we dit "niet willen riskeren". Maar volgens burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb was het echt nog te vroeg om de beslissing te maken. Nu hebben de organisaties van het Songfestival de knoop tóch doorgehakt.

Lees verder