Ahmed Aboutaleb

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ahmed Aboutaleb

Aboutaleb vindt het nog te vroeg om over Songfestival te beslissen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Terwijl Nederland momenteel de ene na de andere corona-klap verwerkt en ook Hollywood slachtoffer wordt, staat het Songfestival - ondanks een eerdere noodkreet - nog altijd op de planning. Volgens Ahmed Aboutaleb, burgemeester van gaststad Rotterdam, is het gewoonweg nog te vroeg om over het Songfestival-lot te beslissen.

Op aandringen van het kabinet mogen alle evenementen met meer dan 100 personen niet doorgaan. Deze maatregel geldt nog de hele maand. Het Songfestival zit vooralsnog veilig, zo benadrukte Aboutaleb (via RTL Nieuws). Half mei barst het liedjesfestijn los in Rotterdam... toch?

Aboutaleb over Songfestival

Het is natuurlijk een beetje wishful thinking om te denken dat de wereldwijde uitbraak van het COVID-19-virus binnen twee maanden volledig de kop in is gedrukt, zegt ons boerenverstand. Maar hè: wij zijn géén experts, dus wie weet hoe snel we corona kunnen 'verslaan'. Aboutaleb gaat nu in ieder geval nog niet beslissen over een eventuele afgelasting, uitstel of wat voor scenario dan ook.

Te vroeg

"De EBU (de Songfestival-organisatie, red.) en de Publieke Omroep hebben zelfstandig de mogelijkheid om deze beslissing te nemen, maar de wettelijke verantwoordelijk ligt bij mij en ik vind het nog te vroeg om daar nog iets over te zeggen", aldus de burgemeester. Hij gaat begin april beslissen wat er met het Songfestival gaat gebeuren. En die beslissing neemt hij dan aan de hand van de nieuwste adviezen van het kabinet en de RIVM.

Lees verder