Mulan remake Disney 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mulan remake Disney 2020

Disney schrapt Mulan en The New Mutants uit bios-schema

|
|

Laatste update:

Hollywood is inmiddels ook keihard in de corona-hel beland. Na bijvoorbeeld A Quiet Place Part IIJames Bond: No Time to Die én Fast & Furious 9, komen ook Disney's Mulan, The New Mutants én Antlers (voorlopig) niet naar de bioscoop vanwege de wereldwijde uitbraak van COVID-19.

Dat maakte Disney gisteren bekend (via Collider). En waar andere studio's soms ook een nieuwe releasedate bekendmaken, zitten deze drie films momenteel een beetje in limbo. Er staat nog géén nieuwe releasedate in de bios-schema's. Voor dit moment zijn ze dus uitgesteld zonder uitzicht op een releasedatum. Mulan zou eigenlijk 26 maart draaien, The New Mutants vanaf 2 april en horrorfilm Antlers op 20 april.

The New Mutants

Voor The New Mutants - aka de meest vervloekte film van de afgelopen jaren - is het allemaal extra zuur. Eerder dit jaar kregen we eindelijk nog goede hoop dat deze X-Men-film na drie keer uitstel dan eindelijk het levenslicht zou gaan zien. En wat zag het er tof uit: een soort superheldenhorror die we maar zelden zien. Helaas geldt hier niet 'drie keer is scheepsrecht'; The New Mutants wordt gewoon een vierde keer uitgesteld...

En Black Widow dan?

Grote vraag is nu: komt Black Widow wél 'gewoon' uit? Grote Hollywood-klappers die later zouden uitkomen, zoals F9, zijn ook al uitgesteld, dus waarom houdt Disney/Marvel Studios nog zo krampachtig vast aan Black Widow en haar releasedate van 29 april? Geen idee. Misschien komt de MCU-planning dan in de knoei? Mogelijk speelt bijvoorbeeld Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier (die in augustus uitkomt) in op de gebeurtenissen uit Black Widow dus dan klopt de MCU-tijdlijn niet meer. Het is de enige reden die we nu kunnen bedenken waarom Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) nog op haar plekje zit, al lijkt het een kwestie van tijd voordat ook zij het slechtnieuwsgesprek krijgt.

Lees verder