Jeangu Macrooy, Songfestival, DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy, Songfestival, DWDD

‘NPO moet Songfestival heroverwegen vanwege coronavirus’

|
|

Laatste update:

Het is een zorg die je de komende tijd wellicht véél vaker gaat horen. Kan het Songfestival wel doorgaan in tijden van Corona? Een prominente deskundige denkt dat de NPO moet heroverwegen of het nu wel zo handig is om het liedjesfestijn te organiseren...

Ondanks dat onze Jeangu Macrooy nog niet iedereen weet te overtuigen met zijn inzending 'Grow', willen we 'm toch érg graag op het grote podium zien tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, 16 mei in Rotterdam. Gaat dat eigenlijk wel gebeuren? 

'Heroverwegen'

Griepdeskundige Ab Osterhaus vindt dat de NPO serieus moet heroverwegen of ze het Songfestival in deze tijd van Corona wel door moet laten gaan. "Er komen tenslotte veel mensen van buiten en ook uit besmette gebieden", stelde hij vanochtend bij RTV Rijnmond. "Dan moet je je afvragen of het wel verstandig is om zo'n evenement door te laten gaan."

Mensenmassa

Zo'n Eurovisie Songfestival is natuurlijk één grote, heerlijk hysterische kolkende mensenmassa met bezoekers, fans én Songfestival-volgers uit tientallen landen. Volgens Ab Osterhaus moeten zulke grote groepen - die elkaar weer kunnen besmetten - niet bij elkaar komen. Al plaatst hij ook een kleine kanttekening. "We moeten wel nog even kijken hoe het zich gaat ontwikkelen, want dit soort virussen hebben de neiging om in de zomerperiode en de lente om uit te doven."

Reactie NPO?

Tja, grote vraag is nu: wat vindt de NPO van deze uitspraken? Volgens RTL Boulevard houdt de publieke omroep in ieder geval het standpunt van het RIVM aan. Oftewel: het afgelasten van grote evenementen is nog niet aan de orde en de verantwoordelijkheid om dat eventueel wél te doen, ligt bij de gemeenten zelf. Nou; duidelijke taal!

Lees verder