Eurovisie Songfestival 2020 wordt tv-special!

Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Het Eurovisie Songfestival is uitgesteld naar 2021 maar de organisatie komt tóch met een televisieprogramma. De speciale show heet Eurovision: Europe Shine A Light en brengt alsnog een eerbetoon aan alle gedupeerde artiesten.

In Europe Shine A Light worden alle 41 inzendingen voor het Eurovisie Songfestival getoond, alleen niet in wedstrijdverband. Daarnaast worden zijn deelnemers van vorige songfestivals uitgenodigd en nemen alle kandidaten samen een oude songfestivalkraker opnieuw op, met een tekst die bij de huidige tijd past. Een soort Europees Coronalied?

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar)films moet je niet missen!

De presentatie is in handen van het trio dat eigenlijk het normale songfestival zou presenteren: Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.

Eurovisie Songfestival 2020

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat gehouden zou worden in Rotterdam, werd recent uitgesteld vanwege de coronacrisis. Volgend jaar vindt het festival alsnog plaats in de havenstad, maar deels met andere kandidaten. De deelnemende landen bepalen zelf wie ze naar het Songfestival van 2021 sturen, waardoor sommige kandidaten hun songfestivaldromen bruut uiteen zien spatten. De Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy is sowieso van de partij, maar moet wel een nieuw nummer insturen.

Eurovision: Europe Shine A Light vervangt de finale van het Songfestival, dat op 16 mei zou worden uitgezonden. De show begint om 21:00 uur, en duurt naar verwachting twee uur. Het is natuurlijk niet het songfestival waar we op hoopten, maar het is toch mooi om te zien dat de geest van het evenement in leven blijft.