Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit

Chantal Janzen “opgelucht” over nieuwe Eurovisiesongfestival-plannen

|
|

Laatste update:

We vertelden jullie gisteren al dat het Eurovisiesongfestival een nieuwe draai aan de programmering geeft. De speciale show heet Eurovision: Europe Shine A Light en brengt alsnog een eerbetoon aan alle gedupeerde artiesten. Gelukkig is presentatrice Chantal Janzen in ieder geval blij met de opzet van het tv-programma!

Eurovisiesongfestival nieuwe stijl eert deelnemers

Zoals jullie weten, is het Eurovisiesongfestival uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. De organisatie besloot echter om toch wat leuks te organiseren op 16 mei. Chantal Janzen geeft bij RTL Nieuws haar visie op de vernieuwde plannen. De presentatrice noemt het heel erg leuk, maar wel gek. Ze ziet het in ieder geval niet als het grote evenement dat het normaal gesproken zou zijn geweest. Toch vindt ze dat als er iets gevierd kan worden, je die kans wel moet gebruiken! Ook vindt ze het charmant dat de deelnemers en hun nummer op deze manier alsnog geëerd worden.

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar)films moet je niet missen!

"Songfestival door laten gaan was ongepast"

In het interview wordt Chantal Janzen ook nog gevraagd naar de uitgestelde liveshow van het Eurovisiesongfestival. Gelukkig staat de presentatrice daar nuchter in: "Ik had er eigenlijk geen seconde last van gehad. Ik had er last van gehad als we het door hadden laten gaan. Dat was volledig ongepast geweest. Dus ik was eigenlijk wel opgelucht dat het afgelast was, omdat je daar dan met een heel raar gevoel staat." Het Eurovisiesongfestival moet volgens haar een feest zijn. En nu de “wereld in de fik staat” kun je natuurlijk geen uitgebreid feestje vieren!

Eurovision: Europe Shine A Light vervangt de finale van het Eurovisiesongfestival, dat op 16 mei zou worden uitgezonden. De show begint om 21:00 uur en duurt naar verwachting twee uur. Nu maar hopen dat Chantal zich een beetje rustig kan voorbereiden tijdens haar lockdown!

Lees verder