Soapserie Goudkust binnenkort op Videoland!

Veronica Superguide logo
Soapserie Goudkust binnenkort op Videoland!

Soapserie Goudkust binnenkort op Videoland!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Neem me mee, naar de zee! Jawel, het eerste seizoen van de soapserie Goudkust verschijnt binnenkort op Videoland!

Toen RTL4 in de jaren 90 concurrentie kreeg van SBS6, had RTL iets dat SBS graag wilde: een eigen Nederlandse soapserie! SBS begon daarom Goudkust; de soap die zes seizoenen zou lopen bij SBS en FOX8.

Goudkust, GTST en Onderweg naar Morgen vochten in die jaren om de kijker, een strijd die Goede Tijden, Slechte Tijden uiteindelijk zou winnen. Toch keken er aardig wat mensen naar Goudkust, en begonnen veel acteurs en presentators hun carrière in de SBS-soap (en stapten veel mensen over naar GTST).

De serie betekende het debuut van o.a. Winston Gerschtanowitz, Froukje de Both, Koert-Jan de Bruijn en Viviënne van den Assem. Als je de serie tegenwoordig terugziet, dan merk je dat... alle begin moeilijk is.

Goudkust op Videoland

Goudkust eindigde in 2001 (na zes jaar) toen de zender FOX8 verkocht werd; opeens moest er snel een einde komen aan de serie, en verscheen er een soort tovenaar(!) die alle personages uit Goudkust hun toekomst liet zien. Destijds wisten we het natuurlijk niet, maar dat klinkt verdraaid veel als het einde van… LOST! Konden ze… konden ze in Amerika óók Goudkust kijken?

Het eerste seizoen van Goudkust is vanaf 4 september te zien op Videoland. Mocht de serie populair blijken, dan zou het zomaar kunnen dat er binnenkort nóg meer afleveringen te zien zijn!

Lees verder