Eigen Huis & Tuin, Froukje de Both

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eigen Huis & Tuin, Froukje de Both

Eigen Huis & Tuin krijgt make-over: dagelijks en één locatie

|
|

Laatste update:

Het leek er even op dat Eigen Huis & Tuin voorgoed van de Nederlandse tv zou verdwijnen, maar dat werd tot op heden stellig ontkend door RTL. Nu blijkt ook waarom: de show keert vanaf eind augustus al terug als dagelijks programma tussen 17:00 en 18:00 uur, maar dan net even anders.  

Het zogenoemde Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven ondergaat wel wat kleine veranderingen ten opzichte van de oorspronkelijke editie. Zo is Froukje de Both te zien als vaste presentatrice en waar de show voorheen heel Nederland doorging, blijft het nu op één boerderij. Zij krijgt bezoek aan haar keukenblok van diverse experts als topkok Hugo Kennis en tuinman Tom Groot. 

Geheimzinnige Peter

Peter van der Vorst, die eerder al wat geheimzinnig deed over de toekomst van de show, is blij met dit nieuwe format. "Ik ben blij dat we ons sterke merk Eigen Huis en Tuin in een nieuwe dagelijkse versie kunnen terugbrengen bij RTL 4", reageert hij nu. "Het programma sluit perfect aan op de behoefte van onze kijkers: praktische tips op het gebied van wonen, lifestyle, tuinieren en koken waarmee je zelf direct aan de slag kunt om op die manier je leven leuker én gezonder te maken."

Door het dolle heen

Ook Froukje de Both, die zich deze zomer al mocht bewijzen in het GTST-napraatprogramma, is door het dolle heen dat zij weer een vaste waarde wordt voor de zender. "Ik heb al jaren een grote affiniteit met interieur/wonen en ik ben altijd op zoek naar inspiratie met betrekking tot alles wat te maken heeft met ‘lekker leven’ in en om het huis. Nu kan ik deze inspiratie dagelijks opdoen en delen! Ik kan dan ook niet wachten om, samen met een geweldig team, aan de slag te gaan", valt in het persbericht te lezen.

Concurrentie

Het programma gaat dus qua tijdslot de strijd aan met de nieuwe 5 Uur Show van SBS6. Daar is al wat commentaar opgekomen, dus het zou zomaar eens een kat in het bakkie kunnen worden voor RTL. 

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven is vanaf 31 augustus om 17:00 uur te zien.

Lees verder