• NPO
  • TV

Sinterklaasjournaal neemt Schiphol op de hak: ‘Hele rijen pieten’

Door Alie Sierkstra
sinterklaasjournaal vliegtuig de goedheiligman I ben schopstoel

Het Sinterklaasjournaal vloog mee met het vliegtuig van Sinterklaas. De directeur van het vliegveld, Ben Schopstoel, heeft geen goed woord over voor vakgenoten die hun zaken niet op orde hebben!

Het Sinterklaasjournaal mocht vandaag meevliegen met het vliegtuig van Sinterklaas: de Goedheiligman I. Voor de gelegenheid werd de directeur van het vliegveld geïnterviewd. Deze Ben Schopstoel – die naam is bijna net zo goed als De Zakkenwasser! – deelde daarbij een rake sneer uit aan het adres van Schiphol, waar reizigers afgelopen zomer vaak lang moesten wachten.

Ben Schopstoel

Het leek er even op dat de Goedheiligman I aan de grond zou blijven. “Dat wil je natuurlijk niet als directeur”, zegt Ben Schopstoel, “dat er geen vliegtuigen kunnen vertrekken van je vliegveld.” Daarom hebben ze ook met man en macht aan het vliegtuig van Sinterklaas gewerkt. “Als je dat niet zou doen, dan ben je als directeur van een vliegveld natuurlijk ook geen knip voor de neus waard. Dan staat er straks een héle rij pieten te wachten.

Veel kijkers smullen van het interview:

Tekst gaat verder onder de Tweets.

Het was de afgelopen tijd wel vaker gieren om het Sinterklaasjournaal. Neem deze Tussen Kunst & Kitsch-parodie en deze bekende, muzikale internetgrap. Ook was er laatst een oude bekende te zien!

Sinterklaasjournaal zie je elke werkdag om 18.00 uur op NPO 3.