• TV

Kijkers Sinterklaasjournaal dubbel om ‘De Zakkenwasser’

De zakkenwasser in Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal blinkt uit in het maken van grapjes met een dubbele bodem, en vanavond was het weer eens raak. Na grappen over Schiphol en zanger Rick Astley eerde Het Sinterklaasjournaal een oud beroep: de zakkenwasser!

Na het zoveelste incident aan boord van De Stoomboot waren alle jute zakken zwart geworden van het roet. Hierdoor waren de streepjescodes op de zakken niet meer af te lezen. Vanwege het ‘pietentekort’ moest de Hoofdpiet improviseren, omdat hij zelf natuurlijk geen zin had om alle zakken te reinigen. Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek!

De zakkenwasser in Het Sinterklaasjournaal
© NTR

‘Hé, zakkenwasser!’

De zakkenwasser zorgde ervoor dat alle jute zakken weer helemaal als nieuw waren. Helaas voor de Hoofdpiet was deze zakkenwasser totaal niet ingewerkt, en had hij de hele boel zó heet gewassen dat alle streepjescodes verdwenen waren. Wat een… zakkenwasser! Kijkers konden er prima om lachen!

Eerherstel voor de zakkenwasser

Toen jutezakken nog veel gebruikt werden was ‘zakkenwasser’ een eerzaam beroep, maar tegenwoordig heeft het toch een wat andere betekenis! Gelukkig zorgt Het Sinterklaasjournaal voor eerherstel van de edele kunst van het zakken wassen.

Sinterklaas is on a roll

Het Sinterklaasjournaal is dit seizoen lekker in vorm! Kinderen werden tot wanhoop gedreven door een zinkende stoomboot, terwijl volwassenen zich rot lachten vanwege een ‘Rick Roll’. Als klap op de vuurpijl kwam er ineens ook nog een oude Bassie & Adriaan-schurk voorbij: 'Ze moeten ook altijd mij hebben!'

Je ziet Het Sinterklaasjournaal van maandag tot en met zaterdag op NPO3, vanaf 18.00 uur. Op zondag worden de belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten samengevat in het weekoverzicht.