• NPO

Kijkers gieren om Tussen Kunst & Kitsch parodie in Sinterklaasjournaal

Frits Sissing en Peter Pannekoek in het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal heeft weer een hoop vermaak te bieden dit jaar voor jong en oud. Dit keer hebben ze een heuse pepernotenexpert in een wel hele speciale Tussen Kunst & Kitsch, inclusief Frits Sissing als de nieuwsgierige presentator. En dat levert natuurlijk een hilarische scène op.

Na wat verdriet mag er ook best wat gelachen worden, zo weten ze bij het Sinterklaasjournaal. Dus na al het drama met de gezonken pakjesboot, de verdwenen pakjes en het schrijnende pietentekort, zijn er ook hilarische moment, voor met name de oudere kijkers. Het Sinterklaasjournaal staat al jaren bekend om z'n opvallende gastacteurs. Alleen al dit seizoen kwamen er weer een paar opvallende voorbij. Zoals bijvoorbeeld B100 uit Bassie & Adriaan. Vanavond schoof er wel een hele bekende pepernotenexpert aan tafel bij de speciale editie van Tussen Kunst & Kitsch. Niemand minder dan roastmaster Peter Pannekoek kwam langs om wat antieke pepernoten te beoordelen. Kijkers vonden het leuk.

Het gaat nooit om de waarde

Dieuwertje schakelde voor de gelegenheid live over naar Frits Sissing, die met Joep Hemelrijk aan tafel zat, die wel een heel bijzonder object had meegenomen. In een speciaal doosje had hij wat bijzondere pepernoten meegenomen. Frits stelde een typische Frits-vraag aan Joep. "Ik neem aan dat je wilt weten of ze echt zijn?" Leuk. "En", zei Joep, "of ze antiek zijn". Want Joep had ze op zolder gevonden, zoals dat zo vaak gaat. Dus hij denkt dat ze nog van z'n opa geweest zijn. Het grappigste moment is misschien wel als Frits veronderstelt dat hij ook wil weten wat het waard is. En net als in de echte Tussen Kunst & Kitsch, gaat het daar natúúrlijk niet om. En dat kunnen ze natuurlijk maar aan één iemand vragen, dé pepernotenexpert Harmen van Ravenswaay. En die lijkt verdomd veel op comedian Peter Pannekoek. En natuurlijk was het een zeldzame vondst. Zo vaak ziet hij het niet voorbijkomen. Voor het laatst in 1995.

 

De peperdure pepernoten in Het Sinterklaasjournaal
© NPO

Onschatbare waarde

Uiteraard stelt de expert vast dat het om peperdure pepernoten gaat en taxeert hij ze op € 100.000 per stuk. Alleen jammer dat hij ze ook heel lekker vindt en alles per ongeluk op eet. Dikke pech. Kijkers vonden het in elk geval hilarisch.

Zijn het pepernoten of kruidnoten?

Toch was zelfs dit item niet vrij van controverse, want sommige kijkers viel wel over de woordkeuze. Want waren dit wel pepernoten? Of zijn het toch kruidnoten? Alsof de wonden van het patat/frietdebat nog niet diep genoeg waren, doet Het Sinterklaasjournaal ook nog een duit in het zakje. Heftig wel.

Het Sinterklaasjournaal zie je tot pakjesavond elke avond om 18.00 uur op NPO 3.