• BN'ers
  • RTL
  • Ophef
  • TV

Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan: ‘Kinderachtig’

samantha steenwijk Yvonne Coldeweijer life of rtl boulevard dieetpillen rechtszaak kort geding

Yvonne Coldeweijer wordt naar eigen zeggen aangeklaagd door zangeres Samantha Steenwijk. De reden? Een video waarin Yvonne stelt dat Samantha illegale dieetpillen gebruikt heeft om af te vallen.

Yvonne Coldeweijer voor de rechter

Yvonne Coldeweijer moet zich melden bij de rechter. De eigenaar van juicekanaal Life of Yvonne wordt naar eigen zeggen aangeklaagd door zangeres/tv-duizendpoot Samantha Steenwijk. Dat heeft alles te maken met een video, waarin Yvonne stelt dat Samantha illegale dieetpillen gebruikt heeft om af te vallen. Volgens Yvonne vraagt Samantha om een rectificatie en een schadevergoeding van vijfduizend euro, ook zou de juicekoningin haar bronnen prijs moeten geven.

'Beyoncé Steenwijk'

In de video die de veelbesproken Yvonne vandaag geplaatst heeft, zegt ze dat ze de originele video met de beschuldigingen aan het adres van Samantha verwijderd heeft en twee rectificaties heeft geplaatst. Wat haar betreft, zou de kous daarmee af moeten zijn. Maar toen lag er vandaag dus ineens een dagvaarding op de mat! “Kinderachtig gedoe”, stelt Yvonne. “Dit hele kort geding is zo overdreven. (…) Die denkt echt dat ze Beyoncé is ofzo. Beyoncé Steenwijk.

Is dit verstandig van Samantha?

Yvonne zou zich volgende week dinsdag moeten melden bij de rechtbank. Samantha en haar manager laten (via RTL Boulevard) weten dat ‘de zaak onder de rechter staat’. Verder willen ze niet reageren. Is deze move verstandig van Samantha? Veronica Superguide-columnist Rob Goossens denkt van niet: “Ik had het laten gaan." Presentator Luuk Ikink deelt dat sentiment: “Ik was [de originele video] alweer vergeten eigenlijk.

 

RTL Boulevard zie je elke dag om 18:35 uur op RTL 4.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.