Rob Kemps en Maarten van Rossem

Veronica Superguide logo
Rob Kemps en Maarten van Rossem

Rob Kemps onthult mysterie Maarten van Rossem

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Rob Kemps werd door Maarten van Rossem de leukste deelnemer aan De Slimste Mens genoemd en ‘mister Snollebollekes’ heeft gereageerd op dit grote compliment. In de Coen en Sander Show op Radio 538 noemt hij Van Rossem “een gouden vent.” Hij verklapte ook één van Van Rossems duistere geheimen.

Uit onderzoek dat in opdracht van Veronica Superguide werd uitgevoerd, werd De Slimste Mens uitgeroepen tot het beste tv-programma van Nederland. Maarten van Rossem zei dat hij er niets van begreep én riep Rob Kemps uit tot zijn favoriete kandidaat.

In de Coen en Sander Show hoorde Rob Kemps dit voor het eerst en hij was enorm blij met het nieuws. “Ik heb dit jaar een Gouden Microfoon, een platina plaat, een Televizier-Ster Talent en dan óók nog dit van Maarten van Rossem? Dit is de prijs van het jaar!”

Van Rossem speelt in het programma graag een norse brombeer, maar volgens Kemps moet je dat niet te serieus nemen. “Maarten van Rossem is als je ‘m treft in de gang een hele lieve, leuke en gezellige man. Dat is echt zo! Hij weet ook echt heel veel.”

Heeft Maarten van Rossem roos?

Tijdens uitzendingen van De Slimste Mens wordt er online soms gezegd dat de oud-hoogleraar er een beetje morsig uitziet in zijn coltrui. Rob Kemps spreekt dat pertinent tegen. Hij eet alleen maar merkloze kaasbolletjes. Vaak staat er dan op Twitter dat hij roos heeft, maar dat is niet zo: dat zijn kruimels van die kaasbolletjes. Ik heb superleuke gesprekken met hem gehad.”

Coen Swijnenberg wierp nog tegen dat de makers van De Slimste Mens die kruimeltjes dan maar weg moesten halen. Volgens Kemps is dat onbegonnen werk: “Die komen! Maar er valt niet tegenaan te rollen. Iedere pauze knabbelt hij lekker door. Het maakt hem niks uit, en terecht. Maarten van Rossem is een gouden vent.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Meer bevindingen uit het Grote Kijkonderzoek vind je hier op Veronica Superguide.

Lees verder