Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in Jinek op NPO 1

Angela de Jong maakt gehakt van Dionne en Rik na 'braaf' Televizier-Ring Gala

|
|

Laatste update:

TV-recensente Angela de Jong schaart zich achter Gordon: ook zij vond het Gouden Televizier-Ring Gala van gisterenavond, waarin Chateau Meiland de grootste tv-prijs kreeg, niet om aan te gluren. 

Dat schrijft ze in haar tv-column, vandaag verschenen in het AD. Ze had véél meer verwacht van hét grote tv-gala van 'Hillywood'. "Iets ondeugends, onverwachts, spannends, ongemakkelijks, tenenkrommends voor mijn part", zo somt Angela op. "Iets met bijtende zelfspot dat niet doodgerepeteerd en -geregisseerd was en dat het Gala 2019 een beetje smoel gaf." Ook Gordon was geen fan: hij vond het Gala 'pijnlijk en kneuterig'

Angela de Jong over Ring-Gala

Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders zaten voor de buis en zagen de beeldjesparade op NPO 1. Er keken nog nooit eerder zoveel mensen! Ondanks dat record, zat Angela zich op te vreten. "Nu blinkt het Gala al jaren niet uit in creativiteit, originaliteit en spontaniteit, maar deze editie was nog braver dan de beige coltruien en parelsnoeren van de omroepsters van Avro en Tros uit de jaren tachtig." 

Dionne en Rik presenteren Songfestival?

Net als Gordon maakt ook Angela zich na deze avond zorgen om het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland. Het gerucht gaat namelijk dat Rik van de Westelaken en Dionne Stax - die het Gala aan elkaar mochten praten - óók het liedjesfestijn gaan presenteren. Volgens Angela is het Gala een voorbeeld van hoe het níet moet. "En ja, dan heb ik het ook over de beoogde presentatrice Dionne Stax die volgens mij dacht dat ze als tante Hannie Lips een voorleesmiddag leidde met een stel kleuters in plaats van een feestelijke avond met alle volwassen collega’s uit het vak."

Lees verder