Radiozender FunX boycot Lil Kleine

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Radiozender FunX boycot Lil Kleine

Radiozender FunX stopt met draaien van nummers Lil’ Kleine

|
|

Laatste update:

‘Drank & Drugs’ en ‘Krantenwijk’ zal je voorlopig niet meer horen bij FunX. De radiozender boycot Lil’ Kleine en draait daarom geen nummers meer van de rapper.

Dat meldt de NOS. FunX heeft dit besloten naar aanleiding van de mogelijke mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, bracht zondag een nacht door in de gevangenis op Ibiza. Jaimie had naar verluidt aangifte tegen hem gedaan, omdat hij haar mishandeld zou hebben. Inmiddels is de zaak geseponeerd en wordt hij definitief niet meer vervolgd.

‘Power move’

We weten nog niet of deze ban tijdelijk of permanent is. Een woordvoerder van de NPO vertelt dat de radiomakers willen praten over de zaak en over “mishandeling in het algemeen.” Op twitter zijn de reacties positief over deze beslissing van FunX. “Power move, als je het mij vraagt!

‘Oprechte excuses’

Eerder gaven Jorik en Jaimie een reactie. De twee waren geschokt door alle media-aandacht en noemden de geruchten “absoluut niet waar”. De oud-TVOH-coach wil graag zijn “oprechte excuses aanbieden voor alle commotie.” Volgens crime-journalist John van den Heuvel is hij door het oog van de naald gekropen, maar is het wel belangrijk dat hij hulp zoekt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder