The Masked Singer Bidsprinkhaan Springbok Leeuw RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Masked Singer Bidsprinkhaan Springbok Leeuw RTL 4

Preview: The Masked Singer begint vanavond op RTL 4

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We hebben het er al een paar keer eerder over gehad, maar vanavond is het dus zo ver: om 20:30 gaat de Nederlandse editie van The Masked Singer van start. Twaalf BN'ers worden in onmogelijke outfits gehesen en gaan vervolgens liedjes zingen voor een publiek dat mag raden wie er onder het pak schuilgaat. In Amerika en Duitsland is dit oorspronkelijk uit Zuid-Korea afkomstige programma al een gigantisch succes. Wordt Nederland ook wild voor deze gemaskerde BN'ers?

Eerste kandidaat al ontmaskerd?

Als voorproefje kwam één van de kandidaten woensdag bij Beau in de studio al een deuntje zingen in een papegaaienpak, maar dit lekkermakertje pakte niet helemaal uit zoals RTL had gehoopt: op social media meende half Nederland namelijk al in no-time te weten wie deze BN'er was.

Elke week één of twee kandidaten ontmaskerd

De eerste vijf weken mag het publiek elke keer één kandidaat wegstemmen, en die moet vervolgens zijn of haar masker afdoen. Daarnaast zullen er nog ergens drie deelnemers wegvallen, omdat de zesde aflevering de finale wordt en er dan nog maar vier over mogen blijven. Ruben Nicolai presenteert het geheel, en daarnaast zijn er twee panels die de BN'ers mogen raden: Gerard Joling en Buddy Vedder mogen het opnemen tegen Carlo Boszhard en Loretta Schrijver.

Hierboven het artikel zie je alvast de Bidsprinkhaan, de Springbok en de Leeuw, die vanavond alledrie voorbij komen. Daarnaast zien we in deze eerste aflevering ook nog de Robot, het Konijn en het Zeewezen. Volgende week vrijdag komen de andere zes karakters aan bod. Dit worden de Aartsengel, de al dan niet onthulde Papegaai, het Monster, de Hond, de  Eenhoorn en de Neushoorn.

Finale op 1 november

Vrijdag 1 november komt er een finale waarin de vier laatst overgebleven gemaskerde wezens het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie zich de ultieme The Masked Singer mag noemen. Check hier vast onze lijst met de meest spraakmakende onthullingen uit de Amerikaanse editie.

Lees verder