Disney en Pixars Soul skipt bios en komt op Disney+

Jamie Foxx in Soul van Pixar 2020

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is alsnog de kogel door de kerk gevlogen: Disney gaat de nieuwe Pixar-animatiefilm Soul niet in de bioscopen laten draaien, maar gaat - net als bij Mulan - voor een Disney+ release!

Gelukkig gaat die release niet helemaal hetzelfde, zo maakte Disney gisteren bekend in een statement. Waar je voor Mulan zelfs als Disney+-abonnee nog een flink geldbedrag moest aftikken (hij komt in december pas gratis vrij), blijft Soul verder helemaal gratis. Dan is alleen een abo hebben meteen al genoeg! 

Soul op Disney+

Soul zou eigenlijk eind november gaan draaien in de bioscopen, maar de release is nu ietsje opgeschoven: de oogstrelende Pixar-productie komt nu op 25 december uit. Ja, inderdaad: op Eerste kerstdag. Overigens komt Soul nog wel in de bioscopen uit in landen waar Disney+ nog niet beschikbaar is, maar wij hoeven 'm dus niet meer op het grote doek te verwachten.

Waar gaat Soul over?

Deze superswingende film draait om muziekleraar Joe Gardner (Jamie Foxx), die op het punt zijn dromen waar te maken: een live optreden geven in de legendarische jazzbar The Half Note Club. Maar voor hij het podium kan betreden, wordt hij het slachtoffer van een tragisch ongeluk. Hierdoor belandt zijn geest in The Great Before, ofwel het tegenovergestelde van het hiernamaals. Hier worden zielen gevormd voordat ze naar de aarde worden getransporteerd. Maar hoe belandt Joe weer in... het gewone leven? Verwacht héél veel muziek én, ook nog wel belangrijk om te vermelden, Soul is van Pete Docter, die eerder tekende voor Pixar-megahits als Monsters, IncUp en Inside Out. Nice!