eva jinek pauw interview

Veronica Superguide logo
eva jinek pauw interview

Pauw geeft zijn ongezouten mening over vertrek Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jeroen Pauw vertelt tegen het AD over het vertrek van Jinek naar RTL 4. De talkshowhost en collega van Eva Jinek laat natuurlijk een hoop in het midden, maar zegt onder andere meer over het idee dat Jinek de overstap voor het geld zou maken: "Stel dat jij bij een ander nieuwsmerk voor hetzelfde werk vijf à zes keer meer kan verdienen. Zou je dat niet doen?"

Geldzaak

Dat Jinek fiks gaat verdienen aan haar nieuwe talkshow is al een tijd een hot onderwerp. Zo werd gehint dat ze een miljoen per jaar zou gaan verdienen. Ook gaf Linda de Mol aan haar graag te willen, maar haar niet te kunnen betalen voor Net 5. Pauw zegt daarover tegen AD dat hij het niet meer dan logisch vindt dat geld een grote rol speelt. 

Avontuurlijk

Daarbij vindt Pauw het een voor de hand liggende keuze voor de 'avontuurlijke' Jinek om de overstap te maken. Als AD vraagt naar het risico op een slechte afloop (zoals voor Twan Huys en Beau) zegt hij 'Een hoger salaris is een groter risico. En dat risico is er natuurlijk wel bij RTL, dat het misschien niet gaat lukken. Maar eerlijk gezegd, ik denk dat het wél gaat lukken." Jeroen heeft dus groot vertrouwen in Jinek. 

Vervanger voor Jinek

Pauw zegt niets over een eventuele vervanger voor Jinek. Hij benadrukt dat het bij de publieke omroep allemaal niet heel snel gaat en er eerst geinventariseerd wordt wie kan aanschuiven: "De publieke omroep is toch een wat langzaam functionerend geheel." Zelf is hij trouwens nog niet in de transfer-pool terecht gekomen, dus hij is voorlopig nog bij de publieke omroep aan het werk. "Ik begin maandag al." Werk-ze Jeroen. 

Lees verder