Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Eva Jinek maakt overstap naar RTL; krijgt eigen talkshow

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Eva Jinek maakt de overstap van de NPO naar RTL. Jinek is vanaf januari voor het eerst bij RTL te zien. Het is de bedoeling dat de presentatrice samen met concullega Beau van Erven Dorens aan de late avond van RTL gaat "bouwen ".

Jinek krijgt eigen talkshow bij RTL

Eva Jinek noemt dit het juiste moment voor iets nieuws. De kans is volgens haar te mooi om te laten lopen. Ze verheugt zich enorm om met haar nieuwe team aan de slag te gaan. Content-directeur Peter van der Vorst is in ieder geval erg blij met de komst van Jinek. Hij roemt haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid. Jinek tekent bij RTL een exclusief vierjarig contract. Ze krijgt een eigen talkshow en gaat een aantal andere programma’s maken, waaronder specials rondom de Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar.

Wie Jinek gaat vervangen is nog onduidelijk

Niet SBS6, niet Net5, maar RTL heeft Eva Jinek dus weten te strikken! KRO-NCRV vindt het jammer dat Jinek de overstap maakt naar RTL. De omroep geeft echter aan haar keuze te respecteren en is trots op haar groei tot “één van de beste journalistieke anchors van ons land”. Eva Jinek is nog tot 27 september met haar talkshow te zien op NPO 1. KRO-NCRV werkt inmiddels aan een vervangend programma. Het is echter nog niet bekend wat dat programma wordt.

Lees verder