Beau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau

Beau talkshow debuteert met bijna zoveel kijkers als Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

RTL 4 startte gisteravond met poging 72 om een goed scorende talkshow te lanceren. Beau van Erven Dorens is de nieuwe presentator en plakt gelijk zijn voornaam op het praatprogamma. Eerste gasten waren FvD-politici Thierry Baudet en Theo Hiddema, wat 650.000 kijkers trok volgens Stichting KijkOnderzoek; slechts 100.000 kijkers onder grote concurrent Jinek. De kijkers waren gemixt enthousiast over de nieuwe talkshow Beau.

De praattafel zoals Jinek en Pauw hebben is weggebonjourd door RTL. In plaats daarvan lijkt Beau op een Amerikaanse talkshow, met een bureau voor van Erven Dorens en een comfortabele bank voor de gasten. Natuurlijk hadden de kijkers daar een mening over.

Klein bureautje

Allereerst deed het mensen vooral denken aan de talkshows van Robert Jensen denken, die ook heel veel naar Jimmy Fallon en andere Amerikanen heeft gekeken. Een iemand dacht zelfs dat Robert Jensen enorm was afgevallen!

Ook het kleine bureautje van Beau van Erven Dorens viel op. Had die niet wat groter gekund?

Thierry Baudet interview

Aan het interviewen lag het in ieder geval niet. Beau krijgt veel complimenten over hoe hij Baudet en Hiddema aan de tand voelt. Ook vinden kijkers het fijn dat Beau een beetje charme en humor in de strijd gooit. Dat misten voorgangers Twan Huys en Art Rooijakkers regelmatig.

Beau zingt over mislukte talkshows

Overigens vergat Beau niet om zijn collega’s en concurrenten te noemen in de eerste uitzending. Speciaal voor Thierry Baudet had hij een vleugel in de studio gezet en daarmee sloot hij de avond af. Beau speelde en zong op de toon van ‘My Way’ over de mislukte RTL talkshows en over dat zijn programma waarschijnlijk de kerstdagen ook niet gaat halen. Er daalde zelfs een lichtbol aan een touwtje naar beneden, zoals bij het Songfestival optreden van Duncan Laurence.

Beau kan teruggekeken worden via RTL XL. Door de talkshow slaat Beau van Erven Dorens het nieuwe seizoen van Five Days Inside wel over, maar gelukkig krijgt dat programma 3 presentatoren ter vervanging.

Lees verder