Gemist: Twan Huys reageert op Jenny Douwes-rel in RTL Late Night

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Twan Huys reageert op Jenny Douwes-rel in RTL Late Night

Gemist: Twan Huys reageert op Jenny Douwes-rel in RTL Late Night

|
|

Laatste update:

Twan Huys begon RTL Late Night maandagavond met iets dat tegelijkertijd een excuus én een trap na was. Hij en zijn redactie hebben geleerd om 'niet meer mee te gaan in nieuwe gespreksvoorwaarden'. We zetten alle drama even voor je op een rij.

Het gaat natuurlijk om de rel die vrijdag ontstond nadat Huys boegbeeld van de blokkeerfriezen, Jenny Douwes, live confronteerde met Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie. Huys kreeg er superveel kritiek op en hij gaat al niet zo lekker

Vooraf zou Douwes alleen aan tafel komen als Afriyie niet aan zou schuiven. Hier dacht Huys anders over: hij nodigde Afriyie, die in het publiek zat, tóch uit om aan tafel te komen. En daar waren Douwes en haar advocaat bepaald niet blij mee. "Jij houdt je niet aan de afspraak!", kreeg Huys naar zijn hoofd geslingerd. Hij begon zijn uitzending maandagavond met het volgende statement: 

Afspraak is afspraak!

"Onze redactie heeft weken geleden heldere afspraken gemaakt met alle twee de partijen. En die afspraak was: Jerry en zijn advocaat Goran Sluiter en Jenny en haar advocaat Wim Anker zouden aan tafel een gesprek voeren", zo zegt het programma in een verklaring.       

Rel

We weten natuurlijk allemaal wat er toen gebeurde. Nu zegt Huys: "Niemand is blij met hoe dit gegaan is" en "achteraf gezien hadden we moeten vasthouden aan de oorspronkelijke afspraken, we hadden niet mee moeten gaan met nieuwe gespreksvoorwaarden". We zouden de vorige rel uit RTL Late Night bijna vergeten...

RTL Late Night wist ook gisteren niet veel bekijks te trekken. Met 374.000 kijkers kukelt het programma weer uit de kijkcijfer top 25.     

Lees verder