Robert Jensen tijdens een debat over nepnieuws in Den Haag

Veronica Superguide logo
Robert Jensen tijdens een debat over nepnieuws in Den Haag

Oeps, foutje! Jensen blundert met 'moskeegeluiden in metro'-tweet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

YouTuber en ex-talkshowhost Robert Jensen kreeg een fragment toegestuurd waaruit zou blijken dat metrostation Waterlooplein 'moskeemuziek' zou afspelen. Het blijkt hilarisch genoeg net even anders te liggen. 

De presentator, die eerder dit jaar te horen kreeg dat RTL niet verder wilde met zijn talkshow, moest gisteren echt wat delen met zijn twitter-volgers. "Ben even benieuwd", begon hij, boven een filmpje waarin moskee-achtige zang te horen zou zijn op metrostation Waterlooplein. "Gebeurt dit vaker in Nederland?" 

Jensen gaat in de fout

Verschillende volgers, waaronder ook Forum voor Democratie-politica Annabel Nanninga, waren er als de kippen bij om hun afschuw uit te spreken. Jensen zou er "gaan induiken", meldde hij later. Nou, deze ophef lijkt echter nogal misplaatst. Andere twitteraars wijzen Jensen er namelijk op dat het hier gewoon om een nummer gaat...

Van RTL naar YouTube

Sinds het stopzetten van talkshow Jensen op RTL, gaat hij gewoon verder op YouTube. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Beide spraken elkaar keihard tegen. Terwijl RTL volhoudt dat hij gewoon te weinig kijkers trok, blijft ook Jensen bij zijn standpunt. Hij verklaart het als volgt: "Ik deed een niet-linkse talkshow, een niet-links geluid en voor de establishment-media mag dat eigenlijk gewoon niet, dat kan niet".Robert heeft inmiddels gereageerd op zijn filmpje en de ophef die ontstond. Wie een excuses verwacht, komt nogal bedrogen uit. "Wie wil in vredesnaam zulke grimmige muziek horen als je op de metro wacht?", luidt Jensens verweer. 

Lees verder