RTL houdt vol: kijkcijfers waren bepalend voor schrappen Jensen

Veronica Superguide logo
RTL houdt vol: kijkcijfers waren bepalend voor schrappen Jensen

RTL houdt vol: kijkcijfers waren bepalend voor schrappen Jensen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Ding, ding! RTL komt met een comeback op de beschuldigingen die Robert Jensen eergisteren uitte. De zendergroep heeft Jensen toch echt van de buis gehaald omdat hij simpelweg te weinig kijkers trok!

Jensen en RTL nog steeds in de clinch

We lieten je twee dagen geleden weten dat Robert Jensen hard uit had gehaald naar zijn oude werkgever. Volgens hem heeft RTL ronduit gelogen over de beslissing om zijn talkshow stop te zetten! Dat had volgens Jensen namelijk niets te maken met kijkcijfers, maar alles met zijn rechtse geluid… Sterker nog: Jensen houdt stug vol dat de kijkcijfers voor zijn talkshow fantastisch waren!

Ondergemiddelde kijkcijfers

In een comeback laat RTL (via Mediacourant) weten dat Jensen binnen de commerciële doelgroep van RTL 5 20 procent onder het zendergemiddelde heeft gescoord. Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt verder dat Jensen eigenlijk in vrijwel alle doelgroepen slecht scoorde. De enige piek (in de doelgroepen 65-plus en mannen van 25 tot 54 jaar) is te koppelen aan de uitzending met politicus Geert Wilders. Voor de volledigheid voegt RTL daar nog aan toe dat de afleveringen van Jensen ook niet massaal online teruggekeken werden! Daar blijft het beeld hetzelfde met ondergemiddelde scores. Met andere woorden: het waren toch echt de kijkcijfers die RTL deden besluiten om Jensen niet te verlengen, nadat het afgesproken aantal afleveringen was uitgezonden. Hopelijk leest Robert Jensen mee en kunnen we deze vechtscheiding nu voorgoed laten rusten...

Lees verder